Sprinter Tourer | Tehnički podaci | Mercedes-Benz
Motor OM651

Ispod haube: Tehnički podaci, dimenzije i masa Sprinter Tourer-a.

Dimenzije i mase.

Dužina vozila
Tip krova
Dozvoljena ukupna masa (dUM)
Pogon
Preuzimanja na temu
Uputstvo za upotrebu

Moćno i ekonomično krenite napred.

4 motorna pogona.

Svakom ko želi biti uspešan, neophodan je moćan pogon: 4-cilindarski dizel motor u 3 nivoa snage i V6 dizel motor [Sprinter Tourer sa dozvolom za putnička vozila: potrošnja goriva za kombinovanu vožnju: 8,2 l/100 km; CO2 emisije za kombinovanu vožnjut: 214 g/km. Navedene vrednosti potrošnje se odnose samo na opcione automatske menjače bez pogona na svim točkovima]1* u Sprinter vozilu kombinuju snagu i ekonomičnost na idealan način. Ovi čuveni motori su dodatno optimizovani u pogledu potrošnje goriva, na primer smanjenjem habanja unutar motora. Svi motorni pogoni su dostupni i sa manuelnim menjačima2 i sa automatskim menjačima.

Zahtevi strogog Euro-6 standarda, odnosno standarda za izduvne gasove Euro-VI, ispunjeni su uz pomoć SCR tehnologije (Selective Catalytic Reduction - selektivna katalitička redukcija). Ovaj postupak smanjuje emisije azotnih oksida u dizel motorima tako što se izduvni gas sprovodi kroz katalizator gde se azotni oksidi3 dodavanjem AdBlue® tečnosti na vodenoj bazi razlažu na azot i vodu.

1

Sprinter Tourer sa dozvolom za putničko vozilo. Potrošnja goriva u gradskoj/vangradskoj/kombinovanoj vožnji: 9,4/7,5/8,2 l/100 km; CO2 emisije u kombinovanoj vožnji: 214 g/km [*]; klasa efikasnosti: C. Navedene vrednosti potrošnje se odnose samo na opcione automatske menjače bez pogona na svim točkovima. Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018. Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinacij i sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018. Realne vrednosti potrošnje, pored ostalog, zavise od mase vozila i izabrane opreme.

2

Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinaciji sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018.

3

U azotne okside (NOx) spadaju azot-monoksid (NO) i azot-dioksid (NO2).

Pregled Sprinter motornih pogona:

  • Serijski 4-cilindarski dizel motor u 3 nivoa snage
  • V6 dizel motor1

Motori i potrošnja.

Tip vozila
Pogon
Standard za izduvne gasove
[*] Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifikacijama CO2 emisija kod novih putničkih automobila možete naći u „Smernicama o potrošnji goriva, CO2 emisijama i potrošnji električne energije novih putničkih vozila“, koje se mogu naći na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de) i besplatne su.