Sprinter Tourer | Mercedes-Benz Transporter

Prostor, udobnost i bezbednost: Sprinter Tourer.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

On je toliko svestran da ćete lako naći pravo vozilo za svoje transportne potrebe, a izgleda tako dobro da privlači pažnju na pozitivan način. Novi Sprinter Tourer sa 3 dužine vozila, 2 visine krova i do 3 reda sedišta nudi impesivnu svestranost. Veliki broj varijanti vozila i opcija opreme omogućavaju kako ekonomično ulazno vozilo, tako i veoma kvalitetno opremljen Tourer sa udobnim klupama za sednje i luksuznom unutrašnjom oblogom.

Na novim komfornim klupama za sedenje, vaši putnici mogu individualno da podešavaju nagib naslona i položaj naslona za glavu – pravi dodatni komfor. Vozači mogu da osete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namenom vozila.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao napredno, efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti napretku vašeg preduzeća.

Izdvojeni detalji.

  1. Koncepcija proizvoda
  2. Umrežavanje
  3. Industrijska rešenja
  4. Bezbednost
  5. Ekonomičnost
Potpuno impresivan.

Novi Sprinter Tourer je i vizuelno atraktivan: njegov dizajn prati modernu koncepciju Mercedes-Benz dizajna Sensual Purity. Kokpit je takođe nanovo osmišljen i upečatljiv kako zbog visokokvalitetnog dizajna tako i zbog izuzetne funkcionalnosti. Na primer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

Opcioni klima uređaj velike snage udovoljiće vašim putnicima prijatnom regulacijom temperature. U potpuno obloženom prostoru za putnike na zahtev se može ugraditi odeljak za pametne telefone sa funkcijom USB punjenja, posebno za svaki red sedišta.

U zavisnosti od profila primene i željenog ponašanja u vožnji, svoj Sprinter Tourer možete da opremite pogonom na zadnjim ili pogonom na svim točkovima1. Brzine mogu da se menjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog menjača2 ili automatski sa 7G-TRONIC PLUS.  

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rešenja za povezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, do brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona3. Rukovanje takvo da se samo može poželeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primer, putem ekrana osetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na višenamenskom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.
Savremeno poslovanje obuhvata i digitalna rešenja, pa smo Sprinter opremili integrisanim komunikacionim modulom koji čini tehnološku osnovu za neprekidnu internet vezu sa vozilom. To omogućava korišćenje aktuelnih i budućih Mercedes PRO usluga. Njegove prednosti se kreću od minimizovanih vremena stajanja, preko izuzetnog upravljanja održavanjem, do digitalne evidencije putovanja koja papirologiju čini nepotrebnom.

Precizno prilagođen nameni.

Sprinter Tourer može mnogo: 3 dužine vozila, 2 visine krova i do 3 reda sedišta čine osnovu za mnoštvo varijanti. Na ovoj osnovi se mogu konfigurisati veoma robusna vozila, na primer za primenu u građevinarstvu, kao i luksuzno opremljeni VIP-Shuttle – baš onako kako vam treba. Za izuzetnu udobnost putnika na raspolaganju su klupe sa 2 i 3 sedišta, kao i udobne klupe za sedenje sa podesivim naslonima i udobnim naslovima za glavu. Sprinter Tourer se tako brine da se svih 8 putnika i vozač dobro osećaju u njemu.

Ako je potrebno, može se dodatno povući i do 3.500 kg prtljaga, materijala i alata. Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primer za posebna rešenja voznog parka ili šasija, Sprinter Tourer možete dodatno da prilagodite svojim potrebama. .

Uzoran nivo bezbednosne opreme.

Sprinter je osmišljen za bezbednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.
Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vetru do akivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. 3 rešenja za kamere, od kamere za vožnju unazad sa prikazom na unutrašnjem retrovizoru do kamere od 360°, na zahtev poboljšavaju ionako odličan pregled sa mesta vozača. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.
U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Za vozača i suvozača su na zahtev dostupna još 5 vazdušnih jastuka.

Ekonomičan u svakom pogledu.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspešno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, novi Sprinter Tourer nastavlja ovu priču o uspehu. Pri tome ćete od samog početka osetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unapređenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje, a ponuda velikog prostora ga čini još korisnijim. Time Sprinter Tourer povezuje štedljivu potrošnju goriva i pametnu funkcionalnost u zaokruženo ekonomično rešenje za mobilnost.

1

Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018.

2

Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinaciji sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018.

3

Integracija pametnog telefona biće dostupna od Q4/2018.

Pomoć u mnogim situacijama u saobaćaju.

Duge relacije na autoputu, promena kolovozne trake na saobraćajnicama sa više kolovoznih traka ili manevrisanje na rampama: Postoji veliki broj situacija u kojima pomoćni sistemi mogu da pomognu vozaču. Sprinter može da se opremi takvim sistemima u zavisnosti od primene vozila i potreba. Za sve pomoćne sisteme važi: Svi su u skladu sa savremenom tehnikom. Na primer, aktivni pomoćni sistem za održavanje rastojanja DISTRONIC, koji automatski održava unapred podešeno rastojanje od vozila ispred i time omogućava opuštenije vožnje na dugim relacijama. Ili paket sa kamerom za 360°, pomoćni sistem pri parkiranju i Drive Away Assist, koji zahvaljujući sveobuhvatnom pogledu pri parkiranju i manevrisanju mogu da pruže dragocenu pomoć.

Sprinter Tourer, aktivni pomoćni sistem pri kočenju

Aktivni pomoćni sistem pri kočenju

Sprinter Tourer, paket za parkiranje sa kamerom za 360°

Paket za parkiranje sa kamerom za 360°

Sprinter Tourer, Sistem aktivne pomoći za održavanje rastojanja DISTRONIC

Sistem aktivne pomoći za održavanje rastojanja DISTRONIC

Sprinter Tourer, kamera za vožnju u nazad sa prikazom na unutrašnjem retrovizoru

Kamera za vožnju u nazad sa prikazom na unutrašnjem retrovizoru

Sprinter Tourer, pomoćni sistem za nadgledanje mrtvog ugla

Pomoćni sistem za nadgledanje mrtvog ugla sa upozorenjem na poprečni saobraćaj iza vozila

Sprinter Tourer, sistem aktivne pomoći za održavanje pravca

Sistem aktivne pomoći za održavanje pravca

Istaknuta dodatna oprema za dizajn prednje strane.

Sprinter Tourer, hromirana maska hladnjaka

Hromirana maska hladnjaka

Sprinter Tourer, okvir maske hladnjaka u boji vozila

Okvir maske hladnjaka u boji vozila

Sprinter Tourer, branik u boji

Branik u boji

Sprinter Tourer, priprema za radio

Priprema za radio

Sprinter Tourer, navigacija

Navigacija

Sprinter Tourer, MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča

MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča

Sprinter Tourer, digitalni radio (DAB)

Digitalni radio (DAB)

Ovde možete preuzeti brošuru vozila.