Sprinter furgon | Mercedes-Benz Transporter

Potpuno impresivan: Sprinter furgon.

 

Futurističan, efikasan, pouzdan.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

On je toliko svestran da ćete lako naći pravo vozilo za svoje transportne potrebe, a izgleda tako dobro da privlači pažnju na pozitivan način. Novi Sprinter furgon sa 4 dužine vozila, 3 visine krova i zapreminom tovarnog prostora do 17 m3 nudi impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato opremljeno vozilo.

Kod vozila sa novim pogonom na prednjim točkovima dobija se, na primer, povoljna početna cena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u odnosu na vozila sa pogonom na zadnjim točkovima.

Vozači mogu da osete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih i pomoćnih sistema, može savršeno uskladiti sa namenom vozila. Naravno, sačuvali smo ono što je vredno. Na primer, brojna rešenja za nadgradnju i modifikaciju bez većih izmena mogu se ponovo koristiti.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao napredno efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti napretku vašeg preduzeća.

Izdvojeni detalji.

  1. Koncepcija proizvoda
  2. Umrežavanje
  3. Industrijska rešenja
  4. Bezbednost
  5. Ekonomičnost
Lep je na izgled, a još lepši za rad.

Novi Sprinter furgon je i vizuelno atraktivan: Njegov dizajn prati modernu koncepciju Mercedes-Benz dizajna Sensual Purity. Kokpit je takođe nanovo osmišljen i upečatljiv kako zbog visokokvalitetnog dizajna tako i zbog izuzetne funkcionalnosti. Na primer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

Tovarni prostor u furgonu takođe nudi praktične opcije1, kao što su unutrašnji krovni nosači ,plastični pod optimizovane mase, kućišta točkova sa mogućnošću opterećenja, baš prema vašim potrebama. Opcioni oslonac za palete na stepeniku kliznih vrata stabilizuje tovar, npr. pri vožnji u krivinama, i omogućava efikasno fiksiranje.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: U zavisnosti od profila primene i željenog ponašanja u vožnji, svoj Sprinter furgon možete da opremite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima2. Brzine mogu da se menjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog menjača3 ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odn. preko automatskog menjača 9G-TRONIC4 koji je jedinstven u svojoj klasi.

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rešenja za povezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, brze navigacije na hardisku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona5. Rukovanje je takvo da se samo može poželeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primer, putem ekrana osetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na multifunkcionalnom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter furgon može mnogo: 4 dužine vozila, 3 visine krova i 4 motorizacije čine osnovu za mnoštvo varijanti. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Sa najdužom od 4 dužine vozila i najvišim od 3 krova na raspolaganju vam je Sprinter furgon sa zapreminom tovarnog prostora od 17 m3. Po potrebi se može dodatno vući do 3500 kg.

Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primer za posebna rešenja voznog parka ili šasija, Sprinter furgon možete precizno da prilagodite svojim potrebama. Opcioni oslonac za palete, obložena kućišta točkova i unutrašnji krovni nosač prtljaga mogu da posluže za lakše rešavanje transportnih potreba. Ako imate posebne industrijske zahteve, Mercedes-Benz VanSolution će vam dati kompletna fabrička rešenja i rešenja za nadogradnju i modifikacije u okviru partnerskog programa „Mercedes-Benz VanPartner” dokazanog kvaliteta.

Obezbeđuje vaš kurs uspeha.

Sprinter je osmišljen za bezbednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.
Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vetru do akivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. 3 rešenja za kamere, od kamere za vožnju unazad sa prikazom na unutrašnjem retrovizoru do kamere od 360°, na zahtev poboljšavaju ionako odličan pregled sa mesta vozača. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.
U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Na zahtev je dostupno 5 dodatnih vazdušnih jastuka.

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspešno dokazuje svoju ekonomičnost. Novi Sprinter nastavlja ovu uspešnu priču sa dokazanim kvalitetom i pouzdanošću. Pri tome ćete od samog početka osetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unapređenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje vašeg preduzeća zasnivaju se na korisnoj nosivosti koja je veća za oko 50 kg6. Sa glavnim rezervoarom od 50 l7 i podnom oblogom od plastike8, koji su dostupni na zahtev, možete još više da uštedite na masi vozila. Osim toga, Sprinter furgon impresionira dodatno poboljšanom ponudom prostora6 i utovarnom ivicom spuštenom za oko 80 mm6. Na taj način se još više može olakšati kako utovar, tako i ulazak u vozilo.

Time Sprinter furgon povezuje štedljivu potrošnju goriva i pametnu funkcionalnost u zaokruženo ekonomično rešenje za mobilnost.

1

Unutrašnji krovni nosač prtljaga biće dostupan od Q4/2018.

2

Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018.

3

Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinaciji sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018.

4

Samo u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

5

Integracija pametnog telefona biće dostupna od Q4/2018.

6

U kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima, u poređenju sa pogonom sa zadnjim točkovima.

7

Glavni rezervoar od 50 litara je dostupan kao opcija za Sprinter furgon u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

8

Podna obloga od plastike je dostupna kao opcija za Sprinter furgon.

Može da se prilagodi skoro svakom zahtevu.

Dužina vozila
Kompaktno
Standardno
Dugačko
Ekstradugačko
Tip krova
Standardni krov
Povišeni krov
Super povišeni krov
Maks. dužina tovarnog prostora
Maks. visina tovarnog prostora
Maks. tovarna površina
Maks. zapremina tovarnog prostora
2.607 mm
1.789 mm
4,357 m2
7,8 m3
2.607 mm
2.079 mm
4,357 m2
8,8 m3
3.272 mm
1.789 mm
5,539 m2
9,5 m3
3.272 mm
2.079 mm
5,539 m2
11 m3
4.307 mm
2.009 mm
6,9 m2
14 m3
4.307 mm
2.243 mm
6,9 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.009 mm
7,606 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.243 mm
7,606 m2
17 m3

Olakšava težak rad.

Kabina svojim izvanrednim pogledom sa svih strana je uređena tako da svakodnevicu vozača učini što prijatnijom. U tu svrhu su na raspolaganju za izbor 5 različitih sedišta za vozač tako da se može udovoljiti različitim potrebama za udobnošću. Među njima su i vozila koja ispunjavaju kriterijume „Akcija Zdrava Kičma“ AGR e. V. Savremena koncepcija rukovanja i prikazivanja se, pored ostalog, odlikuje i time što je integrisan pametni telefon, a opcioni multimedijalni sistemi se mogu upravljati putem ekrana osetljivog na dodir i multifunkcionalnog upravljača. Za red u prostoru za vozača brine se koncepcija modularnog odlaganja sa pristupačnim mestima za odlaganje – na zahtev i sa poklopcem – i višenamenska kutija na kojoj se u vozilu može udobno završiti papirologija.

Sprinter furgon, komforno sedište za vozača

Komforno sedište za vozača

Sprinter furgon, MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča Touchscreen

MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča

Sprinter furgon, odeljak za pametni telefon sa funkcijom bežičnog punjenja

Odeljak za pametni telefon sa funkcijom bežičnog punjenja

Sprinter furgon, preklopni poklopac za pregrade za odlaganje sa leve i desne strane

Preklopi poklopac za pregrade za odlaganje na levoj i desnoj strani

Sprinter furgon, KEYLESS START

KEYLESS START

Sprinter furgon, automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Rešenja za nadogradnju po meri.

Tako će vaš transporter odgovarati vašim profesionalnim zahtevima.

Ako su vaše potrebe nešto drugačije, Mercedes-Benz ima pravo rešenje. Pomoći ćemo vam svojom ponudom dobrih, optimalnih gotovih rešenja za nadogradnje na jednom mestu ili preko naših sertifikovanih partnera. Tako ćete biti optimalno opremljeni za građevinu ili primenu u dostavi i zanatskim delatnostima.

Ovde možete preuzeti brošuru vozila