Sprinter šasija sa tovarnim sandukom | Mercedes-Benz Transporter

Robusna i moćna: Sprinter šasija sa tovarnim sandukom.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

On je toliko svestran da ćete lako naći pravo vozilo za svoje transportne potrebe, a izgleda tako dobro da privlači pažnju na pozitivan način. Novi Sprinter, kao šasija sa tovarnim sandukom, sa 3 dužine vozila, standardnom ili duplom kabinom, kao i tovarnom površinom do 9,2 m2, pruža impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato opremljeno vozilo.

Ovo su prednosti koje su važne: za vozila sa novim dostupnim pogonom na prednjim točkovima ostvaruje se, na primer, povoljna početna cena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u odnosu na vozila sa pogonom na zadnjim točkovima. Vozači mogu da osete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namenom vozila. Pored svih noviteta, sačuvali smo ono što je vredno. Na primer, brojna rešenja za nadgradnju i modifikaciju bez većih izmena mogu se ponovo koristiti.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao napredno, efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti napretku vašeg preduzeća.

Izdvojeni detalji.

 1. Koncepcija proizvoda
 2. Umrežavanje
 3. Industrijska rešenja
 4. Bezbednost
 5. Ekonomičnost
Lep je na izgled, a još lepši za rad.

Sama kabina nove Sprinter šasije sa tovarnim sandukom zahvaljujući svojoj masci hladnjaka karakterističnoj za Mercedes-Benz i savremenoj konfiguraciji farova predstavlja istaknuti detalj. Kokpit je takođe nanovo osmišljen i upečatljiv kako zbog visokokvalitetnog dizajna tako i zbog izuzetne funkcionalnosti. Na primer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

Tovarna površina do 9,2 m2 je ograđena visokokvalitetnim aluminijumskim bočnim stranicama. Time je obezbeđena robusna tovarna površina prilagođena paletama, koja može da primi dve industrijske palete dimenzija 1.200 x 1.000 mm. U ponudi su takođe i sanduci za odlaganje sa desne i leve strane ispod tovarnog sanduka, kao prostor za skladišenje zaštićen od prskanja vode koji se može zaključati, npr. za skladištenje alata ili materijala. Svaki ima zapreminu od 30 l.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primene i željenog ponašanja u vožnji, svoju Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom možete da opremite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima1. Brzine mogu da se menjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog menjača2 ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odn. preko automatskog menjača 9G-TRONIC3 koji je jedinstven u svojoj klasi.

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rešenja za povezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, do brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona4. Rukovanje takvo da se samo može poželeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primer, putem ekrana osetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na višenamenskom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.
Savremeno poslovanje obuhvata i digitalna rešenja, pa smo Sprinter opremili integrisanim komunikacionim modulom koji čini tehnološku osnovu za neprekidnu internet vezu sa vozilom. To omogućava korišćenje aktuelnih i budućih Mercedes PRO usluga. Njegove prednosti se kreću od minimizovanih vremena stajanja, preko izuzetnog upravljanja održavanjem, do digitalne evidencije putovanja koja papirologiju čini nepotrebnom.

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter šasija sa tovarnim sandukom svojom velikom tovarnom površinom do 9,2 m2 omogućava mnogo toga: pojedinačna ili dvostruka kabina, kao i 3 dužine vozila, čine osnovu impresivne raznovrsnosti. Ona se proširuje sa 4 vrste motora, brojnom dodatnom opremom, varijantama šasije i specijalnim industrijskim rešenjima proizvođača nadogradnji. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Po potrebi se može dodatno vući do 3500 kg. Opcija kutija za odlaganje ispod tovarnog sanduka sa leve i desne strane nudi vam vodootporno mesto za odlaganje koje se može zaključati, na primer za alat.

Obezbeđuje vaš kurs uspeha.

Sprinter šasija sa tovarnim sandukom je osmišljena za bezbednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.

Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vetru do akivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.

U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Za vozača i suvozača je na zahtev dostupno još 5 vazdušnih jastuka.

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspešno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući svom dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, nova Sprinter šasija sa tovarnim sandukom nastavlja ovu priču o uspehu. Pri tome ćete od samog početka osetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unapređenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje vašeg preduzeća zasnivaju se na dodatnoj korisnoj nosivosti sa opcionim glavnim rezervoarom od 50 l5 i opruzi zadnje osovine od staklenim vlaknima ojačane plastike (Gfk) koja je dostupna na zahtev.

Time Sprinter šasija sa tovarnim sandukom povezuje štedljivu potrošnju goriva i pametnu funkcionalnost u zaokruženo ekonomično rešenje za mobilnost.

1

Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018.

2

Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinaciji sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018.

3

Samo u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

4

Integracija pametnog telefona biće dostupna od Q4/2018.

5

Glavni rezervoar od 50 litara je dostupan kao opcija za Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

Može da se prilagodi skoro svakom zahtevu.

Varijante su brojne baš kao i transporti tovara.

Veliki broj varijanti vozila i opcija opreme omogućavaju da se šasija i šasija sa tovarnim sandukom precizno prilagode transportnim potrebama. Sa velikom dužinom vozila i standardnom kabinom, tovarna površina šasije sa tovarnim sandukom dostiže svoju maksimalnu veličinu. Kada je korisna nosivost najvažnija, najbolje je voziti sa varijantom od 5.500 kg. U standardnoj kabini ima mesta za 3 osobe, dok u dvostrukoj kabini do mesta intervencije može da se vozi čak i manja ekipa od najviše 7 članova. Dodatno je na raspolaganju izbor kvalitetnih rešenja proizvođača nadogradnji za specijalne industrijske potrebe.

Pregled velikog broja varijanti Sprinter šasije i šasije sa tovarnim sandukom:

 • 3 dužine vozila: kompaktna, standardna i dugačka
 • 2 kabine: standardna i dvostruka kabina
 • Tovarna površina do 9,2 m² za šasiju sa tovarnim sandukom
 • Na raspolaganju sa dozvoljenom ukupnom masom do 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg i 5.000 kg,
 • veliki broj i dodatnih varijanti za smanjenje i povećanje do maksimalne dozvoljene mase od 5500 kg za težinsku varijantu od 5.000 kg
 • Maksimalna korisna nosivost od preko 3.000 kg u težinskoj varijant od 5.500 kg
 • Dostupni sa pogonom na prednjim, zadnjim i svim točkovima1
1

Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018.

Rešenja za nadogradnju po meri.

Tako će vaš transporter odgovarati vašim profesionalnim zahtevima.

Ako su vaše potrebe nešto drugačije, Mercedes-Benz ima pravo rešenje. Pomoći ćemo vam svojom ponudom dobrih, optimalnih gotovih rešenja za nadogradnje na jednom mestu ili preko naših sertifikovanih partnera. Tako ćete biti otimalno opremljeni za građevinu ili primenu u dostavi i zanatskim delatnostima.

Ovde možete preuzeti brošuru vozila.