Sprinter šasije | Mercedes-Benz Transporter

Solidna osnova: Sprinter šasije.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

Futurističan, efikasan, pouzdan.

On je univerzalan tako da lako možete da nađete pravu šasiju za vaše transportne potrebe: novi Sprinter, kao šasija, sa 3 dužine vozila, kao i standardnom ili dvostrukom kabinom, pruža impresivnu raznovrsnost. Njegove brojne varijante i oprema omogućavaju ekonomično ulazno vozilo, ali i bogato opremljeno vozilo.

Ovo su prednosti koje su važne: za vozila sa novim dostupnim pogonom na prednjim točkovima ostvaruje se, na primer, povoljna početna cena, dodatna korisna nosivost i niža utovarna ivica u poređenju sa vozilima sa pogonom na zadnjim točkovima. Vozači mogu da osete prednosti pametnog koncepta za rukovanje i prikaz, kao i modularnog koncepta odlaganja koji se, kao i izbor multimedijalnih sistema i sistema za asistenciju, može savršeno uskladiti sa namenom vozila. Pored svih noviteta, sačuvali smo ono što je vredno. Na primer, veliki broj pouzdanih rešenja za nadgradnju i modifikaciju mogu se koristi kasnije i bez većih izmena.

Zahvaljujući inovativnoj snazi i više od 20 godina iskustva, Sprinter na ovaj način ponovo postavlja kamen temeljac kao napredno, efikasno i pouzdano rešenje mobilnosti, koje će doprineti napretku vašeg preduzeća.

Izdvojeni detalji.

  1. Koncepcija proizvoda
  2. Umrežavanje
  3. Industrijska rešenja
  4. Bezbednost
  5. Ekonomičnost
Lep je na izgled, a još lepši za rad.


Sama kabina nove Sprinter šasije zahvaljujući svojoj masci hladnjaka karakterističnoj za Mercedes-Benz i savremenoj konfiguraciji farova predstavlja istaknuti detalj. Kokpit je takođe konstruisan na novi način i podjednako impresionira visokokvalitetnim dizajnom i izvanrednom funkcionalnošću. Na primer, sa inteligentnim, modularnim konceptom odlaganja i KEYLESS-START-om.

U standardnoj kabini se na lokaciju mogu voziti do 3 osobe, a dvostruka kabina može da primi čak i manju ekipu od 7 osoba. Spinter šasija u 3 dužine pruža odgovarajuću osnovu za brojna rešenja za nadgradnju i modifikaciju.

U dodatne prednosti se ubraja i velika ponuda varijanti pogona: u zavisnosti od profila primene i željenog ponašanja u vožnji, svoju Sprinter šasiju sa tovarnim sandukom možete da opremite pogonom na prednjim, zadnjim i pogonom na svim točkovima1. Brzine mogu da se menjaju manuelno pomoću 6-stepenog manuelnog menjača2 ili automatski pomoću 7G-TRONIC PLUS, odn. preko automatskog menjača 9G-TRONIC3 koji je jedinstven u svojoj klasi.

Vaša mobilnost 4.0.

Da bi se rad učinio što je moguće ekonomičnijim i prijatnijim, za Sprinter su na zahtev dostupni razni radio aparati, multimedijalni sistemi i rešenja za povezivanje. U zavisnosti od potreba, asortiman može da ponudi brojne opcije, od držača mobilnih telefona, preko radio aparata sa Bluetooth® interfejsom i funkcije interfona do multimedijalnog sistema sa ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije, do brze navigacije na hard disku, prikaza 3D mapa i funkcije integracije pametnog telefona4. Rukovanje takvo da se samo može poželeti: jednostavno. Multimedijalnim sistemima se može rukovati, na primer, putem ekrana osetljivog na dodir visoke rezolucije ili Touch-Control tastera na multifunkcionalnom upravljaču. Svi elementi za rukovanje i prikaz su pristupačni i lako čitljivi.

Ako postoji potreba za transportom, tu je Sprinter.

Sprinter šasija za veliki broj mogućnosti: pojedinačna ili dvostruka kabina, kao i 3 dužine vozila, čine osnovu za mnoštvo varijanti. Broj se povećava sa 4 vrste motora, 3 pogonske varijante sa pogonom na prednjim, zadnjim i svim točkovima, kao i brojnom dodatnom opremom, varijantama šasije i specifičnim industrijskim rešenjima proizvođača nadogradnji. Tako možete da konfigurišete vozilo sa dozvoljenom ukupnom masom do 5.500 kg. Po potrebi, modifikacijom u tegljač sa sedlom, može da se zakači čak 5.250 kg za najveću dozvoljenu vučnu masu od 8.750 kg.

Sa preko 600 komponenata dodatne opreme, na primer za posebna rešenja voznog parka ili šasija, Sprinter šasiju možete dodatno da prilagodite svojim potrebama. Ako imate posebne industrijske zahteve, Mercedes-Benz VanSolution će vam dati kompletna fabrička rešenja i rešenja za nadogradnju i modifikacije u okviru partnerskog programa „Mercedes-Benz VanPartner” dokazanog kvaliteta.
 

Obezbeđuje vaš kurs uspeha.

Sprinter šasija je osmišljena za bezbednost. Solidnu osnovu za to čini školjka karoserije koja je zbog svoje konstrukcije i sastava materijala veoma stabilna.

Osim toga, postoje i brojni pomoćni sistemi. Zato što i najiskusniji vozač dolazi u situacije u kojima bi mu podrška i pomoć bile dobrodošle. Ponuda se kreće od standardnih pomoćnih sistema pri bočnom vetru do aktivnih pomoćnih sistema pri kočenju i pomoćnih sistema za održavanje pravca – oba su standardna za vozila čija je dozvoljena ukupna masa veća od 3.500 kg. U mračnim uslovima, opcioni dodatni LED farovi visokih performansi osvetljavaju kolovoz nadaleko i naširoko.

U krajnjem slučaju serijski ugrađeni vazdušni jastuk može da pomogne u zaštiti vozača kod eventualne kolizije. Na zahtev je dostupno 5 dodatnih vazdušnih jastuka za vozača i suvozača.

Ekonomično, kada je to potrebno.

Kupovinom Sprinter vozila odlučili ste se za vozilo koje već više od 20 godina uspešno dokazuje svoju ekonomičnost. Zahvaljujući svom dokazanom kvalitetu i pouzdanosti, nova Sprinter šasija nastavlja ovu priču o uspehu. Pri tome ćete od samog početka osetiti prednosti njegove ekonomičnosti: sa atraktivnom početnom cenom za vozila i brojnim mogućnostima konfiguracije, pri čemu poručujete upravo ono što vam je zaista potrebno.

Budući da neprekidno radimo na unapređenju, naše dizel motore smo dodatno optimizovali u pogledu potrošnje. Dodatne prednosti za ekonomično poslovanje vašeg preduzeća zasnivaju se na dodatnoj korisnoj nosivosti sa opcionim glavnim rezervoarom od 50 l5 i opruzi zadnje osovine od staklenim vlaknima ojačane plastike (Gfk) koja je dostupna na zahtev.

Time Sprinter šasija povezuje štedljivu potrošnju goriva, funkcionalnost, kao i rešenja za nadgradnju i modifikaciju u zavisnosti od primene, u jedno zaokruženo ekonomično rešenje za mobilnost.

1

Pogon na svim točkovima biće dostupan od Q4/2018.

2

Standardni 6-stepeni manuelni menjač u kombinaciji sa V6 dizel motorom OM642 biće dostupan od Q4/2018.

3

Samo u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

4

Integracija pametnog telefona biće dostupna od Q4/2018.

5

Glavni rezervoar od 50 litara je dostupan kao opcija za Sprinter šasiju u kombinaciji sa pogonom na prednjim točkovima.

Može da se prilagodi skoro svakom zahtevu.

Varijante su brojne baš kao i transporti tovara.

Veliki broj varijanti vozila i opcija opreme omogućavaju da se Sprinter šasija precizno prilagodi transportnim potrebama. Kada je korisna nosivost najvažnija, najbolje je voziti sa varijantom od 5.500 kg. Kada se koristi kao specijalno opremeljeni tegljač sa sedlom, moguća je najveća dozvoljena vučna masa od 8.750 kg – na primer za transport vozila. U standardnoj kabini ima mesta za 3 osobe, dok u dvostrukoj kabini do mesta intervencije može da se vozi čak i manja ekipa od najviše 7 članova. Dodatno je na raspolaganju izbor kvalitetnih rešenja proizvođača nadogradnji za specijalne industrijske potrebe.

Olakšava težak rad.

Kabina svojim izvanrednim pogledom sa svih strana je uređena tako da svakodnevicu vozača učini što prijatnijom. U tu svrhu su na raspolaganju za izbor 5 različitih sedišta za vozača tako da se može udovoljiti različitim potrebama za udobnošću. Među njima su i vozila koja ispunjavaju kriterijume „Akcija Zdrava Kičma“ AGR e. V. Savremena koncepcija rukovanja i prikazivanja se, pored ostalog, odlikuje i time što je integrisan pametni telefon, a opcioni multimedijalni sistemi se mogu upravljati putem ekrana osetljivog na dodir i multifunkcionalnog upravljača. Za red u prostoru za vozača brine se koncepcija modularnog odlaganja sa pristupačnim mestima za odlaganje – na zahtev i sa poklopcem – i višenamenska kutija na kojoj se u vozilu može udobno završiti papirologija.

Sprinter šasija, komforno sedište za vozača

Komforno sedište za vozača

Sprinter šasija, MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča

MBUX multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča

Sprinter šasija, odeljak za pametni telefon sa funkcijom bežičnog punjenja

Odeljak za pametni telefon sa funkcijom bežičnog punjenja

Sprinter šasija, preklopni poklopac za pregrade za odlaganje na levoj i desnoj strani

Preklopni poklopac za pregrade za odlaganje na levoj i desnoj strani

Sprinter šasija, KEYLESS START

KEYLESS START

Sprinter šasija, automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Automatska klimatizacija THERMOTRONIC

Rešenja za nadogradnju po meri.

Tako će vaš transporter odgovarati vašim profesionalnim zahtevima.

Ako su vaše potrebe nešto drugačije, Mercedes-Benz ima pravo rešenje. Pomoći ćemo vam svojom ponudom dobrih, optimalnih gotovih rešenja za nadogradnje na jednom mestu ili preko naših sertifikovanih partnera. Tako ćete biti otimalno opremljeni za građevinu ili primenu u dostavi i zanatskim delatnostima.

Lorem Ipsum