Vraćanje starih vozila | Mercedes-Benz servis
Vraćanje starih vozila

Vraćanje starih vozila.

Reciklaža starih vozila.

Održivost i zaštita životne sredine kod firme Daimler.

Daimler je kao pronalazač automobila svestan svoje velike odgovornosti i izjavljuje da je održiva i ekološka mobilnost sastavni deo strategije preduzeća. Ekološko projektovanje proizvoda, kao što je formulisano u smernicama za zaštitu životne sredine firme Daimler AG pritom uizma u obzir celi životni ciklus proizvoda od projektovanja preko proizvodnje i korišćenja proizvoda do odlaganja i reciklaže.

Osnov za efikasnu reciklažu vozila nakon faze korišćenja je njihova sposobnost recikliranja, koju stalno poboljšavamo. Ovo je preduslov za efikasno ponovno korišćenje i reciklažu dragocenih materijala vozila preko naših partnera.

Ukoliko biste stvarno morali da se jednog dana odvojite od svog vozila, molimo vas da svoje vozilo vratite u okvriu mreže vraćanja vozila. Mercedes-Benz će organizovati jednostavno i besplatno vraćanje, kao i ekološku reciklažu vašeg vozila u skladu sa zakonom.

Vraćanjem vašeg vozila i time povezanom efikasnom reciklažom materijala dajete dragocen doprinos u zatvaranju kruga reciklaže i brinete se o svim našim zaejdničkim resursima.

Vraćanje.

Vraćanje vašeg vozila.

Da bi vam se vraćanje vašeg vozila što više olakšalo, Mercedes-Benz održava proširenu mrežu mesta za vraćanje. Vraćanjem vozila u okviru mreže vraćanja vozila osiguravate da će vaše vozilo biti recklirano u skladu sa zakonom, da će se obnoviti dragoceni materijali vozila i da se onda mogu dalje koristiti za nove proizvode. Time dajete dragocen doprinos u nezi naše životne sredine i poboljšavanju ekiasnosti resursa.

Nakon predaje vozila i dokumenata o regirstraciji našem partneru, dobićete potvrdu o reciklaži, kojom se potvrđuje odlaganje u skladu sa zakonom. Po pravilu vam je potrebna samo ta potvrda, da bi se zatim vaše vozilo konačno povuklo iz saobraćaja.

Kao vlasnik Mercedes-Benz, vi možete vaše vozilo vratiti u našu mrežu vraćanja vozila pod sledećim uslovima:

  • Reč je o vozilu namenjenom za prevoz osoba sa do 9 ili o vozilu, koje je izgrađeno za prevoz tovara do 3,5 tone nosivosti.
  • Vozilo jeste ili je bilo pre povlačanje iz saobraćaja registrovano barem mesec dana u EU-zemlji.
  • Staro vozilo ne sme da sadrži otpad i mora da bude kompletno (pogon, donji podstroj, karoserija, katalizator, elektronski upravljački uređaji).

Iskorišćenje.

Reciklaža dragocenih sirovina.

Vašem Mercedes-Benz-u je možda prošlo njegovo najbolje vreme – ali to nikako ne znači da mu je došao kraj.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama reciklaže, veći deo vozila se može ponovo iskoristiti, pri čemu se mogu uštediti dragocene sirovine i životna sredina u ogromnoj meri rastetertiti.

  1. Reciklaža dragocenih sirovina.