Original naspram krivotvorine za poslovne kupce | Mercedes-Benz transporter
Mercedes-Benz originalni delovi naspram krivotvorina

Mercedes-Benz originalni delovi naspram krivotvorina.

Pogrešan kralj. Jako duhovito. Krivotvorena kopija rezervnog dela. Nije smešno.

Krivotvorene kopije rezervnih delova predstavljaju sigurnosni rizik.

Vaša sigurnost za nas ima maksimalni prioritet. Zato se kompanija Daimler AG neprestano bori protiv krivotvorenja proizvoda. Jer, potpuno drugačije od krivotvorenih satova ili luksuznih torbica, krivotvorine rezervnih delova ugrožavaju, ne samo ugled vlasnika marke, već pre svega sigurnost kupaca.

Varljivo pravi.

Na prvi pogled originalni i krivotvoreni rezervni delovi izgledaju skoro pa identično. Tako se neki krivotvoreni rezervni deo ponekad vizuelno uopšte ne može razlikovati od Mercedes-Benz originalnog dela – a može da bude ekstremno opasan. Jer ono što ih razlikuje, ima delimično otežavajuće posledice po vašu sigurnost. To postaje jasno u odgovarajućim testovima proizvoda koje kompanija Daimler redovno sprovodi sa različitim krivotvorinama. Rezultati su zastrašujući. Zato svetski agitirajući tim kompanije Mercedes-Benz protiv piratstva proizvoda to objavljuje i prati imitacije.

Kriminalne spletke.

Iza posla krivotvorenja krije se međutim gigantska kriminalna industrija koje uzrokuje velike ekonomske štete: Krivotvoritelji ne plaćaju porez, ne paze na radne uslove i ugrožavaju radna mesta kod proizvođača originalnih delova.

Možete se zaštiti na sledeći način.

U većini slučajeva se krivotvorina ne razlikuje od originalnog dela, pa čak i cena nije uvek siguran kriterijum. U svakom slučaju, uvek možete da vodite računa o tome od koga nabavljate rezervne delove.

  • Kod Mercedes-Benz originalnih delova imajte poverenja u svog ovlašćenog distributera ili servisnog partnera.
  • Budite oprezni kada su u pitanju sumnjivi proizvodi ili ponude zbog kojih ste u dilemi. Krivotvorine se često nude na internetu. Povoljne kupovine koje se upadljivo i agresivno oglašavaju, često mogu biti znak da se radi o krivotvorini.
  • Prijavite slučajeve krivotvorina timu za zaštitu marke kompanije Daimler AG. Tako ćete nam pomoći da se dosledno borimo protiv krivotvorina proizvoda i da vama i drugim kupcima zagarantujemo sigurnost.

U slučaju da primetite krivotvorine, kontaktirajte nas na adresi dialog@mercedes-benz.com sa naznakom „Zaštita marki“.

Zahvaljujemo se unapred na vašoj saradnji.