Citan Tourer | Oprema i pribor | Mercedes-Benz
Citan vozilo sa zatvorenom karoserijom

Upravo ono što vam je potrebno: oprema i pribor za vaš Citan Tourer.

Pregled brojne opreme.

 1. Paketi opreme
 2. Unutrašnjost

  Pregrada na instrument tabli

  Praktična pregrada sa poklopcem na instrument tabli nudi vam mnogo prostora, da vam svakodnevni predmeti, poput pametnih telefona, tableta, novčanika ili ključeva budu nadohvat ruke tokom vožnje.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, pregrada na instrument tabli

  Naslon za ruku sa kutijom za odlaganje

  Naslon za ruku sa prostranom kutijom za odlaganje je smešten između sedišta vozača i suvozača. Ako je kutija za odlaganje zatvorena, ruka može udobno da se osloni na naslonu sa mekom postavom.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, naslon za ruku sa kutijom za odlaganje

  Upravljač presvučen kožom

  Upravljač presvučen kožom vizuelno poboljšava kvalitet kokpita. Kožna presvlaka prijatna na dodir i ergonomski oblik kotura upravljača osetno intenziviraju komfor.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, upravljač presvučen kožom

  Osvetljenje unutrašnjeg prostora u LED tehnologiji

  LED unutrašnje osvetljenje napred i u zadnjem delu vozila osvetljava unutrašnjost vozila i olakšava orijentaciju u mraku. LED tehnologija impresionira dugovečnošću rasvetnih tela i niskom potrošnjom struje.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, unutrašnje osvetljenje u LED tehnologiji


  Obojeno staklo u zadnjem delu vozila

  Zahvaljujući crnom obojenom staklu u zadnjem delu vozila, sunčevi zraci manje zagrevaju unutrašnjost. Zatamnjena stakla od B-stuba predstavljaju atraktivan elemenata dizajna. Gledano iznutra ka spolja, i pored obojenja stakla postoje gotovo normalni uslovi vidljivosti.

  Zahvaljujući crnom obojenom staklu u zadnjem delu vozila, sunčevi zraci manje zagrevaju unutrašnjost.
 3. Spoljašnost

  Klizna vrata levo i desno sa prozorom

  Klizna vrata levo zajedno sa kliznim vratima na desnoj strani vozila pružaju veću fleksibilnost prilikom ulaska i izlaska. Kliznim vratima je potrebno samo malo mesta za otvaranje, tako da vozač može da uđe i na uske prostore za parkiranje.

  Citan Tourer, klizna vrata levo sa prozorom

  Zadnja krilna vrata, dvokrilna sa prozorom

  Prozori na zadnjim krilnim vratima omogućavaju vozaču bolju vidljivost kroz tovarni prostor prema nazad, olakšavaju ranžiranje i vožnju unazad.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, zadnja krilna vrata, dvokrilna sa prozorom

  Zadnji poklopac

  Zadnji poklopac može da se sklopi nagore pod uglom od oko 90° i otvara veliki odeljak na vratima za utovar i istovar. Ugrađeni prozor poboljšava vidljivost unazad. On može da se zagreje i ima uređaj za pranje i brisanje.

  Citan Tourer, zadnji poklopac


  Far svetla za maglu u LED tehnologiji

  Far svetla za maglu u LED tehnologiji poboljšavaju vašu vidljivost u teškim vremenskim uslovima, bez zaslepljivanja saobraćaja iz suprotnog smera.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, far svetla za maglu u LED tehnologiji

  Vučna spojka sa fiksiranim kugličastim zglobom

  Uz pomoć fabrički ugrađene vučne spojke, možete vašim vozilom transportovati priključna opterećenja do navedene maksimalne težine. Fabrička ugradnja će vam uštedeti naknadnu posetu servisnoj radionici i dodatno TÜV ispitivanje.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, vučna spojka sa fiksiranim kugličastim zglobom
 4. Komfor

  Kamera za vožnju unazad

  Kamera za vožnju unazad čini vidljivim područje direktno iza vozila i može da poboljša pregled prilikom parkiranja i manevrisanja, naročito u skučenim uslovima u saobraćaju. Pored toga, kamera olakšava bolje prepoznavanje niskih predmeta u prostoru iza vozila.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, kamera za vožnju unazad

  Kamera za vožnju unazad sa prikazom na unutrašnjem ogledalu

  Ova kamera za vožnju unazad čini vidljivim područje direktno iza vozila na displeju u unutrašnjem ogledalu. Na taj način se povećava bezbednost prilikom parkiranja i manevrisanja – posebno u uzanom prostoru – i može da pomogne da se spreče oštećenja vozila.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, kamera za vožnju unazad sa prikazom na unutrašnjem ogledalu

  Grejanje sedišta vozača i suvozača

  Grejanje sedišta na električni pogon povećava komfor i udobnost sedenja u hladnoj sezoni, zagrevanjem hladnih sedišta čim se uključe.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, grejanje sedišta vozača i suvozača

  Sedište vozača podesivo po visini sa lumbalnim osloncem

  Sedište vozača podesivo po visini sa lumbalnim osloncem omogućava više ergonomski položaj sedišta prilagođen leđima. Osim dužine i nagiba naslona sedišta, takođe možete podesiti visinu sedišta prema svojim potrebama i pojedinačno podesiti potporu u lumbalnom delu.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, sedište vozača podesivo po visini sa lumbalnim osloncem

  Držač pametnog telefona

  Univerzalni držač pametnog telefona omogućava korišćenje različitih mobilnih uređaja u vozilu. Pričvršćen je na instrument tabli, nadohvat ruke vozaču, i može se fleksibilno prilagoditi mobilnom telefonu ili pametnom telefonu u širini od 57 mm do 95 mm.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, držač pametnog telefona

  Spoljašnja ogledala elektr. sklopiva i podesiva

  Spoljašnja ogledala su sa električnim podešavanjem i grejanjem. Omogućavaju komforno i brzo podešavanje, na primer, nakon zamene vozača. Dodatno obeležje je zagrevanje spoljašnjeg ogledala kojim se sprečava zamagljivanje odnosno zamrzavanje spoljašnjih ogledala.

  Citan Tourer, spoljašnja ogledala elektr. sklopiva i podesiva
 5. Tehnika

  Priključno opterećenje 1.500 kg

  Sa opcionom vučnom spojkom, novi Citan vozilo sa zatvorenom karoserijom može vući do 1.500 kg – posebno praktično, kada je potrebno povremeno prevoziti više tereta.

  Citan Tourer, priključno opterećenje 1.500 kg


  6-stepeni manuelni menjač

  6-stepeni manuelni menjač deluje uverljivo i na velikim brzinama zahvaljujući ravnomernom radu pogonske grupe i ekonomičnoj potrošnji goriva. Mogu se udobno menjati brzine i podržava stil vožnje sa uštedom goriva pri ranoj promeni stepena prenosa.

  Citan Tourer, 6-stepeni manuelni menjač
 6. Bezbednost

  Aktivni pomoćni sistem pri kočenju

  Aktivni pomoćni sistem pri kočenju može da pomogne u sprečavanju nezgoda sa vozilima ispred vas i pešacima koji prelaze put, odn. da smanji posledice takvih nezgoda.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, aktivni pomoćni sistem pri kočenju

  Aktivni pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake

  Aktivni pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake može pomoći u sprečavanju nezgoda tako što će prepoznati nenamerno skretanje sa kolovoza, upozoriti vas i, ako je potrebno, intervenisati u upravljačkom sistemu. Pritom uvek imate kontrolu: ako aktivno upravljate, kočite ili ubrzavate, sistem ne interveniše.

  Citan Tourer, aktivni pomoćni sistem za zadržavanje kolovozne trake

  Pomoćni sistem za nadgledanje mrtvog ugla

  Sa pomoćnim sistemom za nadgledanje mrtvog ugla jednostavno ste sigurniji na putu – posebno pri promeni trake. Koristeći radarsku tehnologiju, za vas snima područje koje spoljašnja ogledala ne prikazuju. Može vas vizuelno i zvučno upozoriti na moguće bočne sudare sa drugim učesnicima u saobraćaju.

  Sa pomoćnim sistemom za nadgledanje mrtvog ugla jednostavno ste sigurniji na putu – posebno pri promeni trake.

  Pomoćni sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova

  Pomoćni sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova olakšava vam da se pridržavate ograničenja brzine i drugih smernica. Time se povećava bezbednost.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, pomoćni sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova

  Pomoćni sistem za duga svetla

  Pomoćni sistem za duga svetla automatski uključuje i isključuje dugo svetlo u skladu sa situacijom u saobraćaju i na taj način rasterećuje vozača od manuelnog aktiviranja i deaktiviranja dugih svetala. Sistemom se upravlja preko kamere iza vetrobranskog stakla, koje neprekidno snima dešavanja u saobraćaju ispred vozila.

  Dodatna oprema.
  Citan Tourer, pomoćni sistem za duga svetla

  Mercedes-Benz sistem za poziv u pomoć

  U slučaju nezgode, sistem za poziv u pomoć Mercedes-Benz može da pomogne da brzo dobijete efikasnu pomoć na mestu nezgode.

  Citan Tourer, Mercedes-Benz sistem za poziv u pomoć

Doživite sada Citan Tourer.

Ikona Rezervisanje probne vožnje

Rezervišite probnu vožnju.

Sada se prijavi i kreni
Saznajte više
Ikona Traženje prodavca

Traženje prodavca.

I pronađi ga u svojoj blizini
Saznajte više
Ikona Konfiguracija vozila

Konfigurišite vozilo.

I sami ga oblikujte
Saznajte više
[*] Više informacija o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim CO₂ emisijama kod novih putničkih vozila možete pronaći u „Smernicama o potrošnji goriva, CO₂ emisijama i potrošnji električne energije novih putničkih vozila“, koje su besplatno dostupne na svim prodajnim mestima i kod DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).