Spreman za sve, što donosi svakodnevica: Citan Tourer za privatne potrebe.

Citan Tourer: Više mesta. Veće zadovoljstvo. Veći doživljaj.

Citan Tourer: Zna, koje stvari su bitne u životu.

Svakodnevica i slobodno vreme pred nas stavljaju mnogobrojne zadatke – Citan Tourer ima inteligentno rešenje za to: Sa najviše 7 sedišta1, 2 dužine vozila, varijabilnim konceptom prostora i individualnim opcijama opreme.

Potrošnja počev od 4,3 l/100 km2 i BlueEFFICIENCY tehnologija3 čuvaju vaš budžet i životnu sredinu. Dugi intervali održavanja do 40.000 km pokazuju koliko je malo zahtevan i pouzdan. A kako biste na putu bili bezbedni, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i efikasnim disk kočnicama i ugradili do 6 vazdušnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sedištima,fino podešenom oslanjanju sa nezavisnim vešanjem točkova, kao i opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT4, Citan je u vožnji komforan, agilan i okretan. Odlikuje se izuzetnom fleksibilnošću, na primer, sa 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi, što ga čini vozilom sa 7 sedišta5. Ili sa sklopivim naslonima sedišta u zadnjem delu vozila, čijim sklapanjem se brzo i lako može stvoriti veliki tovarni prostor.

Citan ima sve, što možete da očekujete od kompaktnog kombija sa Mercedes zvezdom. Otkrijte njegove prednosti tokom jedne probne vožnje. Mercedes-Benz kombi vozila. Born to run.

1

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI ekstra dugačka varijanta sa dozvolom kao putničko vozilo (M1) [Citan Tourer 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km [*], klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme].

2

Citan Tourer 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

4

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa manuelnim menjačem sa 6 stepena prenosa i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] dostupna. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

5

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km, klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.][*] ekstra dugačka varijanta sa dozvolom kao putničko vozilo (M1).

Izdvojeni detalji.

  1. Komfor
  2. Zadovoljstvo u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Bezbednost
Zna šta je bitno unutra.

Lep enterijer povezuje prijatno sa korisnim: funkcionalnost i komfor dolaze do izražaja u visokom položaju sedišta prijatnom za vožnju, kao i u niskim pragovima vrata, koji čine lakšim ulazak u vozilo.

Udobno sedište vozača sa bočnim osloncem koji štiti leđa ima dobru ventilaciju, otporno je na habanje i može se ručno podešavati prema vašim potrebama, baš kao i upravljač podesiv po visini. Svi upravljački elementi su pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Kombinovani instrument koji se lako očitava dodatno doprinosi kvalitetu enterijera. Osim toga, serijski sistem za grejanje i ventilaciju, kao i opcioni električni podizači prozora na kliznim vratima daju doprinos prijatnoj atmosferi.

Koncept pregrada u skladu sa praktičnim potrebama pruža mnogo funkcionalnog, lako dostupnog prostora za skladištenje: Pregrada ispred suvozača pruža zapreminu od 8,5 l, serijska pregrada iznad vetrobranskog stakla 12,6 l, u pregradama u vratima imate na raspolaganju dvaput po 4,1 l a u pregradi naslona za ruke 8,9 l.

Još atraktivnija je unutrašnjost sa po želji dostupnom opremom iz hrom paketa unutrašnjosti, hromiranog dizajn paketa unutrašnjosti ili dizajn paketa unutrašnjosti u boji.

Tako zadovoljstvo počinje već kad krenete na put.

Citan je vozilo koje donosi pravo zadovoljstvo u vožnji: U gustom gradskom saobraćaju profitiraćete od njegove kompaktnosti i okretnosti, dok na terenu ili na autoputu možete u potpunosti da uživate u njegovoj vučnoj sili.

Dizel motori sa velikim brojem obrtaja snage 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS) ili moderni benzinski motor sa 84 kW4 (114 KS) će sa sigurnošću odgovoriti vašim zahtevima. Inovativna BlueEFFICIENCY tehnologija5 smanjuje potrošnju i čuva vaš budžet. U zavisnosti od tipa motora, manuelni menjač sa 5 odnosno 6 stepena prenosa efikasno transformiše pogonsku snagu u vučnu silu. Opciono dostupni menjač sa dve spojnice 6G-DCT6 povezuje kvalitete u pogledu dinamike vožnje manuelnog menjača sa komforom automatskog menjača.

Sve tehničke komponente su precizno međusobno usklađene – od servo upravljača preko opružnog oslanjanja sa nezavisnim vešanjem točkova, pa sve do efikasnih disk kočnica na prednjoj i zadnjoj osovini. Na taj način možete da uvek opušteno uživate u agilnosti Citan vozila.

Njegova efikasnost se isplati. I kratkoročno i dugoročno.

Marka Mercedes-Benz preuzima obavezu da i sa modelom Citan na odgovoran i održiv način oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo u gradskim vožnjama Citan uzorno realizuje taj zahtev. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj BlueEFFICIENCY tehnologiji5 emisije CO2 i potrošnja ostaju na niskom nivou. Tako Citan sa potrošnjom goriva počev od 4,3 l/100 km1 prednjači kao dobar primer.

I u pogledu ekonomičnosti Citan predstavlja pravi dobitak. Tome doprinosi atraktivni nivo cena, kao i niski troškovi održavanja, koji su rezultat efikasne potrošnje goriva i intervala održavanja nakon pređenih 40.000 km.

Moderni motori, servo upravljač sa električnom podrškom i prikaz tačke promene stepena prenosa predstavljaju osnovu za ekonomičnu vožnju. Preko BlueEFFICIENCY paketa5moguće je dodatno povećanje efikasnosti vašeg vozila.

Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan oduševljava na svim mestima. Sa najviše 7 udobnih sedišta7 i dovoljno prostora za prtljag, on nudi najbolje preduslove za prijatnu i bezbednu vožnju – bilo da je u pitanju putovanje sa celom porodicom ili velika nabavka građevinskog materijala.

Na udobnim sedištima sa bočnim osloncima prijatnim za leđa i otpornim tapacirom sa dobrom ventilacijom osećaćete se baš onako kao što možete da očekujete od Mercedes-Benz kombi vozila: veličanstveno. Kvalitetan i funkcionalni enterijer sa mnogobrojnim praktičnim pregradama omogućiće da i duže ture proteknu opušteno. Opcioni panoramski krov sa 2 zakretna prozora u unutrašnjosti vozila stvara veoma prijatan, svetao ambijent. Pored izuzetnog komfora u vožnji, Citan će vas osvojiti sigurnosnim pojasevima sa vezivanjem u tri tačke sa ograničenjem sile zatezanja pojasa na svakom sedištu.

Velik i po pitanju bezbednosti.

Takođe, Citan prednjači i po pitanju bezbednosti: sa sistemom ADAPTIVE ESP®, pomoćnim sistemom za kočenje i ABS sistemom protiv blokiranja, a efikasne disk kočnice deluju ubedljivo zbog kratkog pređenog puta pri kočenju – takođe, i po mokrom kolovozu. Oslanjanje sa nezavisnim vešanjem točkovima pouzdano održava kontakt sa kolovozom. Ukoliko vozite po snegu, bljuzgavici ili po pesku, možete da isključite regulaciju proklizavanja ASR.

Kada je bezbednost u pitanju, sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u tri tačke podesivi po visini sa zatezačima pojasa i ograničivačem sile zatezanja pojasa pružaju odlično zadržavanje. Pri kočenju u kritičnoj situaciji automatski se aktiviraju signalna svetla upozorenja.

Citan je serijski opremljen dnevnim svetlom, sistemom za pomoć pri polasku na uzbrdici i sa najviše 6 vazdušnih vazduha. Vazdušni jastuk vozača, vazdušni jastuk suvozača8, kao i vazdušne zavese8 i vazdušni jastuci za grudni koš89 mogu da smanje rizik od povređivanja u slučaju nezgode. Po želji su dostupni i pomoćni elementi kao senzor za svetlost i kišu, kontrola pritiska u pneumaticima8 i kamera za vožnju unazad, koja na unutrašnjem ogledalu prikazuje okolinu iza vozila.

Koliko god da Citan izgleda primamljivo, možete biti sigurni da će opcioni alarmni sistem za zaštitu od provaljivanja i krađe10 sprečiti da vaše vozilo dospe u pogrešne ruke .

1

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

2

Citan furgon 109 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Citan furgon 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km [*], klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

4

Citan furgon 112 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*], klasa efikasnosti: C. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

5

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

6

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa manuelnim menjačem sa 6 stepena prenosa i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] dostupna. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

7

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km, klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.][*] ekstra dugačka varijanta sa dozvolom kao putničko vozilo (M1).

8

Serijska oprema za Citan Tourer sa dozvolom kao putničko vozilo (M1), posebna oprema sa dozvolom kao namensko vozilo (N1).

9

Za suvozača, samo u kombinaciji sa vazdušnim jastucima za grudni koš za vozača i suvozača.

10

Dostupno samo za Citan Tourer sa dozvolom kao namensko vozilo (N1).

Sedmoro na putu.

Komforni Tourer za sve, koji imaju velike planove.

Citan Tourer je komforan mali kombi sa najviše 7 sedišta. Pored sedišta vozača i suvozača, kao i reda sa tri sedišta u zadnjem delu u Citan Tourer dugačkom modelu, u ekstra dugačkoj varijanti se dodatno ugrađuju 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi. Povrh toga, Citan Tourer sa mnogobrojnim praktičnim mogućnostima za odlaganje poentira i sa 77 l zapremine prostora za skladištenje.

Mercedes-Benz komforna sedišta – takođe i u prostoru za putnike.

Udobna sedišta za najviše 7 osoba.

Takođe, i u prostoru za putnike Citan Tourer vozila putovanje je ugodno: Red sa tri sedišta deluje uverljivo sa tri naslona podesiva po visini i sigurnosnim pojasevima sa pričvršćivanjem u tačke na svim mestima. Ukoliko je potreban veći tovarni prostor za prevoz većih predmeta, može da se sklopi u odnosu 1/3 prema 2/3. Tako Citan Tourer u potpunosti ostvaruje fleksibilne mogućnosti utovara.

U ekstra dugačkoj varijanti Citan Tourera ima prostora za čak 7 osoba. Oba pojedinačna sedišta levo i desno u 2. redu zadnjih sedišta u prostoru za putnike već spadaju u serijsku opremu. Mogu da se pomeraju do 13 cm u uzdužnom smeru, imaju naslone za glavu koji su podesivi po visini i sigurnosne pojaseve sa pričvršćivanjem u tri tačke. Nasloni sedišta mogu da se sklope, dok se cela sedišta mogu rasklopiti i skinuti, kada je potreban dodatan tovarni prostor.

Posebna oprema za paket unutrašnjosti.

Mnogobrojna atraktivna dodatna oprema.

Citan Tourer, dizajnerski paket za unutrašnjost u boji

Dizajnerski paket za unutrašnjost u boji

Citan Tourer, dizajnerski paket za unutrašnjost, hromiran

Dizajn paket za unutrašnjost, hromiran

Citan Tourer, paket ukrasnih šavova za unutrašnjost, crveni

Paket ukrasnih šavova za unutrašnjost, crveni

* Navedene vrednosti su određene propisanim postupkom merenja. Radi se o „izmerenim NEFZ-CO2 vrednostima“ u smislu čl. 2 br. 2 (EU) 2017/1152 Uredbe o sprovođenju odnosno (EU) 2017/1153. Vrednosti potrošnje goriva su izračunate na osnovu tih vrednosti. Zbog zakonskih promena u merodavnom postupku provere u potvrdi o usklađenosti vozila koja je merodavna za saobraćajnu dozvolu i eventualno za porez na motorna vozila mogu da budu upisane više vrednosti. Podaci se ne odnose na jedno jedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, već služe samo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum