Motor OM607

Ispod poklopca: Tehnički podaci, dimenzije i mase modela Citan Tourer.

Dimenzije i mase:

Dužina vozila
Dozvoljena ukupna masa [dum]
Materijali za preuzimanje u vezi sa temom
Uputstvo za rukovanje

Dinamika vožnje i ekonomičnost. Za održivo zadovoljstvo u vožnji.

Koristan i ekonomičan po pitanju potrošnje.

Ponuda motora za Citan uključuje jedan 4-cilindarski benzinski motor i jedan 4-cilindarski dizel motor sa 3 stepena snage. Četiri vrste motora odlikuju se snažnim razvijanjem obrtnog momenta i opremljeni su BlueEFFICIENCY tehnologijom koja doprinosi smanjenu potrošnje goriva. Varijanta od 55 kW1 [Citan Tourer 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva, kombinovano: 4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije, kombinovano: 123–112 g/km.] [*] izdvaja se u svojoj klasi po uzornim vrednostima potrošnje. Niska potrošnja goriva deluje pozitivno i na domet: Kada je pun rezervoar goriva od 60 l dizel motori – u zavisnosti od profila korišćenja i načina vožnje – postižu do 1000 km a benzinski motori i do 800 km do sledećeg točenja goriva.

1

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Motori i vrednosti potrošnje.

Tip vozila
* Navedene vrednosti su određene propisanim postupkom merenja. Radi se o „izmerenim NEFZ-CO₂ vrednostima“ u smislu čl. 2 br. 2 Uredbe o sprovođenju (EU) 2017/1152. Vrednosti potrošnje goriva su izračunate na osnovu tih vrednosti. Zbog zakonskih promena u merodavnom postupku provere u potvrdi o usklađenosti vozila koja je merodavna za saobraćajnu dozvolu i eventualno za porez na motorna vozila mogu da budu upisane više vrednosti. Podaci se ne odnose na jedno jedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, već služe samo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.
Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim CO₂ emisijama za nova putnička vozila mogu da se pronađu u „Priručniku o potrošnji goriva, CO₂ emisijama i potrošnji struje za nova putnička vozila“, koji je besplatno dostupan na svim prodajnim mestima i kod Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum