Za izvrsnu radnu klimu: Citan Tourer za vaš posao.

Citan Tourer: pravi znalac. Od znalaca. Za znalce.

Citan Tourer: heroj grada.

Robustan, fleksibilan, ekonomičan i savršeno prilagođen brojnim izazovima grada: Citan Tourer, vaše kompaktno kombi vozilo za najviše 7 osoba1 .

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom slučaju: Njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom2 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km3, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanjima4 kao i atraktivni uslovi i usluge5 čuvaju vaš budžet. A kako biste bezbedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i efikasnim disk kočnicama i ugradili do 6 vazdušnih jastuka.

Zahvaljujući udobnim sedištima, fino podešenom oslanjanju sa vešanjem na pojedinačnim točkovima, kao i opcionim menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT6, Citan je u vožnji komforan, agilan i okretan. Odlikuje se izuzetnom fleksibilnošću, na primer sa 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi, što ga čini vozilom sa 7 sedišta1. Ili sa sklopovima naslonima sedišta u zadnjem delu vozila, čijim sklapanjem se brzo i lako može stvoriti veliki tovarni prostor.

Citan ima sve, što možete da očekujete od kompaktnog kombija sa Mercedes zvezdom. Otkrijte njegove prednosti tokom jedne probne vožnje. Mercedes-Benz kombi vozila. Born to run.

1

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km, klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.][*] ekstra dugačka varijanta sa dozvolom kao putničko vozilo (M1).

2

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

3

Citan Tourer 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

4

Intervali održavanja na najviše 40.000 km.

5

Na primer,l Mercedes-Benz MobiloVan, doživotna garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera. Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

6

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa manuelnim menjačem sa 6 stepena prenosa i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] dostupna. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Izdvojeni detalji.

  1. Komfor
  2. Zadovoljstvo u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Bezbednost
Zna šta je bitno unutra.

Lep enterijer povezuje prijatno sa korisnim: funkcionalnost i komfor dolaze do izražaja u visokom položaju sedišta prijatnom za vožnju, kao i u niskim pragovima vrata, koji čine lakšim ulazak u vozilo.

Udobno sedište vozača sa bočnim osloncem koji štiti leđa ima dobru ventilaciju, otporno je na habanje i može se ručno podešavati prema vašim potrebama, baš kao i upravljač podesiv po visini. Svi upravljački elementi su pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Kombinovani instrument koji se lako očitava dodatno doprinosi kvalitetu enterijera. Osim toga, serijski sistem za grejanje i ventilaciju, kao i opcioni električni podizači prozora na kliznim vratima doprinose prijatnoj atmosferi.

Koncept pregrada u skladu sa praktičnim potrebama pruža mnogo funkcionalnog, lako dostupnog prostora za skladištenje: Pregrada ispred suvozača pruža zapreminu od 8,5 l, serijska pregrada iznad vetrobranskog stakla 12,6 l, u pregradama u vratima imate na raspolaganju dvaput po 4,1 l a u pregradi naslona za ruke 8,9 l.

Još atraktivnija je unutrašnjost sa po želji dostupnom opremom iz hrom paketa unutrašnjosti, hromiranog dizajn paketa unutrašnjosti ili dizajn paketa unutrašnjosti u boji.

Rad uz zadovoljstvo u vožnji.

Citan je vozilo koje donosi pravo zadovoljstvo u vožnji: U gustom gradskom saobraćaju profitiraćete od njegove kompaktnosti i okretnosti, dok na terenu ili na autoputu možete u potpunosti da uživate u njegovoj vučnoj sili.

Dizel motori sa velikim brojem obrtaja i snagom od 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS) ili moderni benzinski motor sa 84 kW4 (114 KS) će sa sigurnošću odgovoriti vašim zahtevima. Inovativna BlueEFFICIENCY tehnologija5 smanjuje potrošnju i čuva vaš budžet. U zavisnosti od tipa motora, manuelni menjač sa 5 odnosno 6 stepena prenosa efikasno transformiše pogonsku snagu u vučnu silu. Opciono dostupni menjač sa dve spojnice 6G-DCT6 povezuje kvalitete u pogledu dinamike vožnje manuelnog menjača sa komforom automatskog menjača.

Sve tehničke komponente su precizno međusobno usklađene – od servo upravljača preko opružnog oslanjanja sa nezavisnim vešanjem točkova, pa sve do efikasnih disk kočnica na prednjoj i zadnjoj osovini. Na taj način možete da uvek opušteno uživate u agilnosti Citan vozila.

Njegovo angažovanje se isplati. I kratkoročno i dugoročno.

Marka Mercedes-Benz preuzima obavezu da i sa modelom Citan na odgovoran i održiv način oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo u gradskim vožnjama Citan uzorno realizuje taj zahtev. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj BlueEFFICIENCY tehnologiji5 emisije CO2 i potrošnja ostaju na niskom nivou. Tako Citan sa potrošnjom goriva počev od 4,3 l/100 km1 prednjači kao dobar primer.

I u pogledu ekonomičnosti Citan predstavlja pravi dobitak. Tome doprinosi atraktivni nivo cena, kao i niski troškovi održavanja, koji su rezultat efikasne potrošnje goriva i intervala održavanja nakon pređenih 40.000 km.

Najbolja moguća dostupnost Mercedes-Benz kombi vozila nam je jednako važna kao i vama. To naglašavamo garancijom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8 koja važi tokom celog radnog veka vozila. Citan tako daje bitan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnja za vožnjom.

Moderni motori, servo upravljač sa električnom podrškom i prikaz tačke promene stepena prenosa predstavljaju osnovu za ekonomičnu vožnju. Preko BlueEFFICIENCY paketa5moguće je dodatno povećanje efikasnosti vašeg vozila.

Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan oduševljava na svim mestima. Sa najviše 7 udobnih sedišta9 i dovoljno prostora za prtljag, on nudi najbolje preduslove za prijatnu i bezbednu vožnju – bilo da je u pitanju putovanje sa celom porodicom ili velika nabavka građevinskog materijala.

Na udobnim sedištima sa bočnim osloncima prijatnim za leđa i otpornim tapacirom sa dobrom ventilacijom osećaćete se baš onako kao što možete da očekujete od Mercedes-Benz kombi vozila: veličanstveno. Kvalitetan i funkcionalni enterijer sa mnogobrojnim praktičnim pregradama omogućiće da i duže ture proteknu opušteno. Opcioni panoramski krov sa 2 zakretna prozora u unutrašnjosti vozila stvara veoma prijatan, svetao ambijent. Pored izuzetnog komfora u vožnji, Citan će vas osvojiti sigurnosnim pojasevima sa vezivanjem u tri tačke sa ograničenjem sile zatezanja pojasa na svakom sedištu.

Velik i po pitanju bezbednosti.

Takođe, Citan prednjači i po pitanju bezbednosti: sa sistemom ADAPTIVE ESP®, pomoćnim sistemom za kočenje i protivblokirajućim sistemom ABS, kao i efikasne disk kočnice deluju ubedljivo zbog pređenog puta pri kočenju – takođe, i po mokrom kolovozu. Oslanjanje sa nezavisnim vešanjem točkovima pouzdano održava kontakt sa kolovozom. Ukoliko vozite po snegu, bljuzgavici ili po pesku, možete da isključite regulaciju proklizavanja ASR.

Kada je bezbednost u pitanju, sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u tri tačke podesivi po visini sa zatezačima pojasa i ograničivačem sile zatezanja pojasa pružaju odlično zadržavanje. Prilikom kočenja u kritičnoj situaciji se automatski aktiviraju upozoravajući pokazivači pravca.

Citan je serijski opremljen dnevnim svetlom, sistemom za pomoć pri polasku na uzbrdici i sa najviše 6 vazdušnih jastuka. Vazdušni jastuk vozača, vazdušni jastuk suvozača10, kao i vazdušne zavese10 i vazdušni jastuci za grudni koš10, 11 mogu da smanje rizik od povređivanja u slučaju nezgode. Po želji su dostupni i pomoćni elementi kao senzor za svetlost i kišu, kontrola pritiska u pneumaticima10 i kamera za vožnju unazad, koja na unutrašnjem ogledalu prikazuje okolinu iza vozila.

Koliko god da Citan izgleda primamljivo, možete biti sigurni da će opcioni alarmni sistem za zaštitu od provaljivanja i krađe12 sprečiti da vaše vozilo dospe u pogrešne ruke .

1

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

2

Citan furgon 109 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*], klasa efikasnosti: B–A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Citan furgon 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km [*], klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

4

Citan furgon 112 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*], klasa efikasnosti: C. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

5

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

6

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan Tourer 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa manuelnim menjačem sa 6 stepena prenosa i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] i za Citan 112 [Citan Tourer 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Klasa efikasnosti: C] dostupna. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

7

Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera.

8

Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

9

Dostupno samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao putničko vozilo (M1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km, klasa efikasnosti: A. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.][*] ekstra dugačka varijanta sa dozvolom kao putničko vozilo (M1).

10

Serijska oprema za Citan Tourer sa dozvolom kao putničko vozilo (M1), posebna oprema sa dozvolom kao namensko vozilo (N1).

11

Za suvozača, samo u kombinaciji sa vazdušnim jastucima za grudni koš za vozača i suvozača.

12

Dostupno samo za Citan Tourer sa dozvolom kao namensko vozilo (N1).

Sa sedam putnika, okretan po gradu.

Komforni Tourer za prevoz putnika.

Citan Tourer je komforno vozilo za prevoz putnika sa do 7 sedišta. Pored sedišta vozača i suvozača, kao i reda sa tri sedišta u zadnjem delu u Citan Tourer dugačkom modelu, u ekstra dugačkoj varijanti se dodatno ugrađuju 2 pojedinačna sedišta u 2. redu pozadi. Povrh toga, Citan Tourer sa mnogobrojnim praktičnim mogućnostima za odlaganje poentira i sa 77 l zapremine prostora za skladištenje.

Posebna oprema za paket unutrašnjosti.

Citan Tourer, dizajnerski paket za unutrašnjost u boji

Dizajnerski paket za unutrašnjost u boji

Citan Tourer, dizajnerski paket za unutrašnjost, hromiran

Dizajn paket za unutrašnjost, hromiran

Citan Tourer, paket ukrasnih šavova za unutrašnjost, crveni

Paket ukrasnih šavova za unutrašnjost, crveni

* Navedene vrednosti su određene propisanim postupkom merenja. Radi se o „izmerenim NEFZ-CO2 vrednostima“ u smislu čl. 2 br. 2 (EU) 2017/1152 Uredbe o sprovođenju odnosno (EU) 2017/1153. Vrednosti potrošnje goriva su izračunate na osnovu tih vrednosti. Zbog zakonskih promena u merodavnom postupku provere u potvrdi o usklađenosti vozila koja je merodavna za saobraćajnu dozvolu i eventualno za porez na motorna vozila mogu da budu upisane više vrednosti. Podaci se ne odnose na jedno jedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, već služe samo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum