Heroj grada: Citan furgon.

Citan furgon: pravi znalac. Od znalaca. Za znalce.

Citan furgon: heroj grada.

Citan je gradsko dostavno vozilo kompaktnih dimenzija i velikog tovarnog prostora, koje savršeno odgovara u mnogobrojnim izazovima grada.

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom smislu: Njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom1 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km2, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanjima3 kao i atraktivni uslovi i usluge4 čuvaju vaš budžet. A kako biste bezbedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i uvek efikasnim kočnicama.

Zahvaljujući udobnim sedištima, jednostavnom rukovanju i fino podešenom oslanjanju sa nezavisnim vešanjem točkova, Citan je veoma komforan, agilan i okretan u gradskoj vožnji – po želji opremljen menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bićete oduševljeni mogućnošću fleksibilnog korišćenja velikog tovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskim utovarnim ivicama.

Citan ima sve, što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedes zvezdom. Otkrijte njegove prednosti tokom jedne probne vožnje. Mercedes-Benz kombi vozila. Born to run.

1

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

2

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Intervali održavanja na najviše 40.000 km.

4

Na primer,l Mercedes-Benz MobiloVan, doživotna garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera. Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

5

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km] [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme. Nije dostupno za Citan Mixto.

Istaknuta obeležja.

  1. Komfor
  2. Zadovoljstvo u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Tovarni prostor
  6. Bezbednost
Citan furgon: zna šta je bitno unutra.

Citan povezuje prijatno sa korisnim: U njegovoj prijatnoj unutrašnjost može se odlično raditi. Funkcionalnost i komfor osvojiće vas u svakom pogledu od ulaza do izlaza – od udobnog, visokog položaja sedišta tokom vožnje do niskih ivica vrata i utovarnih ivica, koje olakšavaju utovar.

Udobno sedište vozača sa bočnim osloncem koji štiti leđa ima dobru ventilaciju, od otpornog je materijala i može se ručno podešavati prema potrebama vozača, baš kao i upravljač podesiv po visini. Svi upravljački elementi su pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Kombi instrument koji se lako očitava dodatno doprinosi kvalitetu enterijera. Isto tako, serijski ugrađen sistem grejanja i ventilacije, kao i koncept pregrada prilagođen potrebama doprinose prijatnoj radnoj klimi.

Citan furgon: rad uz zadovoljstvo u vožnji.

Kvaliteti Citan vozila unapređuju svaki posao: U gustom gradskom saobraćaju profitiraćete od njegove kompaktnosti i okretnosti, dok na terenu ili na autoputu možete u potpunosti da uživate u njegovoj probitačnosti.

Dizel motori sa velikim brojem obrtaja i snagom od 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS) ili moderni benzinski motor snage 84 kW4 (114 KS) sigurno odgovaraju vašim zahtevima. Inovativna BlueEFFICIENCY tehnologija5 snižava potrošnju i može da poveća ekonomičnost vozila. U zavisnosti od tipa motora, manuelni menjač sa 5 odnosno 6 stepena prenosa efikasno transformiše pogonsku snagu u vučnu silu. Opciono dostupni menjač sa dve spojnice 6G-DCT6 povezuje kvalitete u pogledu dinamike vožnje manuelnog menjača sa komforom automatskog menjača.

Sve tehničke komponente su precizno međusobno usaglašene – od servo upravljača preko opružne amortizacije donjeg podstroja sa vešanjem pojedinačnih točkova, pa sve do uvek efikasnih kočnica. Na taj način možete uvek opušteno uživati u agilnosti Citan furgona.

Citan furgon: njegovo angažovanje se isplati. I kratkoročno i dugoročno.

Marka Mercedes-Benz preuzima obavezu da i sa modelom Citan na odgovoran i održiv način oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo u gradskim vožnjama Citan uzorno realizuje taj zahtev. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj BlueEFFICIENCY tehnologiji,5 emisije CO2 i potrošnja ostaju na niskom nivou. Tako Citan sa potrošnjom goriva počev od 4,3 l/100 km1 prednjači kao dobar primer.
I u pogledu ekonomičnosti Citan predstavlja pravi dobitak. Tome doprinosi atraktivni nivo cena, kao i niski pogonski troškovi, koji su rezultat efikasne potrošnje goriva i intervala održavanja nakon pređenih 40.000 km.

Najbolja moguća dostupnost Mercedes-Benz kombi vozila nam je jednako važna kao i vama. To naglašavamo garancijom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8 koja važi tokom celog radnog veka vozila. Citan tako daje bitan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnja za vožnjom.

Moderni motori, servo upravljač sa električnom podrškom i prikaz tačke promene stepena prenosa predstavljaju osnovu za ekonomičnu vožnju. Preko BlueEFFICIENCY paketa5moguće je dodatno povećanje efikasnosti vašeg vozila.

Citan Furgon: Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan savladava svakodnevne zadatke sa impresivnom fleksibilnošću. Iako ne može da vam umanji posao, on ga – bez obzira čime se bavite– značajno olakšava. Njegov inteligentan koncept tovarnog prostora i niske utovarne ivice postaće vam nezamenljivi. Jer, lak utovar i istovar takođe spadaju u njegove prednosti, kao i fleksibilno korišćenje velikog transportnog kapaciteta: Do 2 kliznih vrata i dvokrilna zadnja vrata sa uglom otvaranja do 180° omogućavaju odličan pristup.

Citan furgon: Prvi heroj u 3 dužine.

Citan furgon čini za vas mnogo toga mogućim: Kao specijalist u svojoj branši odlikuje se fleksibilnošću u upotrebi. Imate izbor između 3 varijante karoserije ― kompaktna, dugačka i ekstra dugačka. Ukupna dužina tovarnog prostora od 2137 mm kod izuzetno ekstra dugačke varijante se po želji sklapanjem sedišta suvozača može produžiti na maksimalno 2973 mm. Sa visinom tovarnog prostora od 1258 mm, Citan furgon vam nudi zapreminu tovarnog prostora od 3,8 m3 . To omogućava maksimalni dodatni tovar od maksimalno 768 kg. Zahvaljujući velikom izboru opcione opreme Citan možete savršeno prilagoditi svojim zahtevima.

Citan furgon: velik i po pitanju bezbednosti.

Takođe, Citan prednjači i po pitanju bezbednosti: sa sistemom ADAPTIVE ESP®, pomoćnim sistemom za kočenje i protivblokirajućim sistemom ABS, kao i efikasnim kočnicama sa kružnim dejstvom deluju ubedljivo zbog kratkog pređenog puta pri kočenju – takođe, i po mokrom kolovozu. Donji podstroj sa vešanjem na pojedinačnim točkovima pouzdano održava kontakt sa kolovozom. Ukoliko vozite po snegu, bljuzgavici ili po pesku, možete da isključite regulaciju proklizavanja pogonskih točkova ASR.

Kada je bezbednost u pitanju, sigurnosni pojasevi sa pričvršćivanjem u tri tačke podesivi po visini sa zatezačima i ograničivačem sile zatezanja pružaju odlično zadržavanje. Prilikom kočenja u kritičnoj situaciji signalna svetla upozorenja se automatski aktiviraju.

Citan je, osim toga, serijski opremljen vazdušnim jastukom vozača, dnevnim svetlom i sistemom za pomoć pri polasku na uzbrdici. Opcije kao što su vazdušni jastuk suvozača i vazdušni jastuci za grudni koš9 mogu dodatno da umanje rizik od povreda u slučaju nezgode. Osim toga, po želji su dostupni i pomoćni elementi kao senzor za svetlost i kišu, kontrola pritiska u pneumaticima i kamera za vožnju unazad, koja na unutrašnjem ogledalu prikazuje okolinu iza vozila.

Koliko god da Citan izgleda primamljivo, možete biti sigurni da će opcioni alarmni sistem za zaštitu od provaljivanja i krađe sprečiti da vaše vozilo dospe u pogrešne ruke .

1

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

2

Citan furgon 109 CDI i Citan Mixto 109 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Citan furgon 111 CDI i Citan Mixto 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

4

Citan furgon 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

5

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

6

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km] [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme. Nije dostupno za Citan Mixto.

7

Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera.

8

Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

9

Za suvozača, samo u kombinaciji sa vazdušnim jastucima za grudni koš za vozača i suvozača.

Robusna i varijabilna osnova.

Dužina vozila
Kompaktno
Dugačko
Ekstra dugačko
Maks. dužina tovarnog prostora
Površina tovarnog prostora
Velika zapremina tovarnog prostora
Maks. nosivost
1369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
1753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Prostrano čudo za kretanje kroz grad.

Prostrani furgon sa 3 dužine karoserije.

Citan furgon deluje uverljivo u sve 3 dužine karoserije sa mnogo tovarnog prostora i velikom fleksibilnošću, npr. sa opcionim kapkom za merdevine. U zavisnosti od varijante, u kabini vozača ima mesta za najviše 3 osobe.

Najvažnije prednost furgona:

  • Mnogobrojne varijante sa 3 dužine karoserije – kompaktna, dugačka i ekstra dugačka za različite zahteve u pogledu tovarnog prostora
  • Velika zapremina tovarnog prostora do 3,8 m³ u ekstra dugačkoj varijanti. Tovarni prostor za jednu euro paletu1 uzdužno odnosno poprečno kod kompaktne dužine karoserije, 2 euro palete poprečno kod dugačke i ekstra dugačke varijante karoserije
  • Prostor za najviše 3 osobe u kabini vozača sa opcionim redom sedišta suvozača sa 2 mesta
  • Velika fleksibilnost pri utovaru – takođe kabastih predmeta– zahvaljujući mnogobrojnoj opcionoj opremi, npr. kapku za merdevine ili sklopivom sedištu suvozača
1

U kombinaciji sa opcionom unutrašnjom oplatom više izvedbe, širina između kućišta točkova više nije dovoljna za jednu euro paletu.

Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan savladava svakodnevne zadatke sa impresivnom fleksibilnošću. Iako ne može da vam umanji posao, on ga – bez obzira čime se bavite– značajno olakšava. Njegov inteligentan koncept tovarnog prostora i niske utovarne ivice postaće vam nezamenljivi. Jer, lak utovar i istovar takođe spadaju u njegove prednosti, kao i fleksibilno korišćenje velikog transportnog kapaciteta: Do 2 kliznih vrata i dvokrilna zadnja vrata sa uglom otvaranja do 180° omogućavaju odličan pristup.

Citan furgon, oplata razdvojnog zida

Oplata razdvojnog zida

 

Citan furgon, razdvojni zid po celoj širini sa 1 prozorom

Razdvojni zid po celoj širini sa 1 prozorom

Citan furgon, zaštitna rešetka za tovar, sklopiva, sklopiva, na strani suvozača

Zaštitna rešetka za tovar, sklopiva, na strani suvozača

Citan furgon, kapak za merdevine

Kapak za merdevine

Citan furgon, zadnji poklopac

Zadnji poklopac

Citan furgon, drveni pod

Drveni pod

Uvek prepoznatljiv Mercedes-Benz kombi.

Dizajn eksterijera tipičan za marku.

Sa atraktivnim dizajnom tipičnim za Mercedes-Benz kombije i odgovarajućim visokom kvalitetom, Citan besprekorno u segment malih kombi vozila unosi pozitivan imidž drugih serija. Kod karakterističnog dizajna Citan vozila upada u oko velika preciznost: spojevi i prelazi površina su precizno oblikovani i odaju utisak visokog kvaliteta.


Četiri univerzalna laka i šest metalik lakova dostupnih po želji naglašavaju negovanu spoljašnjost. Citan se može vizuelno nadograđivati opcionim optičkim Offroad paketom za spoljašnjost, hrom paketom spoljašnjosti i paketom boja.

* Navedene vrednosti su određene propisanim postupkom merenja. Radi se o „izmerenim NEFZ-CO2 vrednostima“ u smislu čl. 2 br. 2 Uredbe o sprovođenju (EU) 2017/1152. Vrednosti potrošnje goriva su izračunate na osnovu tih vrednosti. Zbog zakonskih promena u merodavnom postupku provere, u potvrdi o usklađenosti vozila koja je merodavna za saobraćajnu dozvolu i eventualno za porez na motorna vozila mogu da budu upisane više vrednosti. Podaci se ne odnose na jedno jedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, već služe samo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

Lorem Ipsum