Mnogo prostora za sve i svakog: Mercedes-Benz Citan Mixto.

Citan Mixto: pravi znalac. Od znalaca. Za znalce.

Citan Mixto: heroj grada.

Citan je gradsko dostavno vozilo kompaktnih dimenzija i velikog tovarnog prostora, koje se savršeno uklapa u mnogobrojne izazove grada.

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom pogledu: Njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom1 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km2, visok stepen dostupnim sa dugim intervalima održavanjima3 kao i atraktivni uslovi i usluge4 čuvaju vaš budžet. A kako biste bezbedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocenim dodatnim funkcijama, kao i uvek efikasnim kočnicama.

Zahvaljujući udobnim sedištima, jednostavnom rukovanju i fino podešenom oslanjanju sa nezavisnim vešanjem točkova, Citan je veoma komforan, agilan i okretan u gradskoj vožnji – po želji opremljen menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bićete oduševljeni mogućnošću fleksibilnog korišćenja velikog tovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskim utovarnim ivicama.

Citan ima sve, što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedes zvezdom. Otkrijte njegove prednosti tokom jedne probne vožnje. Mercedes-Benz kombi vozila. Born to run.

1

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

2

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Intervali održavanja na najviše 40.000 km.

4

Na primer,l Mercedes-Benz MobiloVan, doživotna garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera. Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

5

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km] [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme. Nije dostupno za Citan Mixto.

Izdvojeni detalji.

  1. Komfor
  2. Zadovoljstvo u vožnji
  3. Ekonomičnost
  4. Fleksibilnost
  5. Bezbednost
Citan Mixto: zna šta je bitno unutra.

Citan povezuje prijatno sa korisnim: U njegovoj prijatnoj unutrašnjost može se odlično raditi. Funkcionalnost i komfor osvojiće vas u svakom pogledu od ulaza do izlaza – od udobnog, visokog položaja sedišta pri vožnji do niskih ivica vrata i utovarnih ivica, koje olakšavaju utovar.

Udobno sedište vozača sa bočnim osloncem koji štiti leđa ima dobru ventilaciju, otporno je na habanje i može se ručno podešavati prema potrebama vozača, baš kao i upravljač podesiv po visini. Svi upravljački elementi su pregledno raspoređeni i jednostavni za rukovanje. Kombinovani instrument koji se lako očitava dodatno doprinosi kvalitetu enterijera. Isto tako, serijski ugrađen sistem grejanja i ventilacije, kao i koncept pregrada prilagođen potrebama doprinose prijatnoj radnoj klimi.

Citan Mixto: rad mora pričinjavati i zadovoljstvo u vožnji.

Kvaliteti Citan vozila unapređuju svaki posao: U gustom gradskom saobraćaju profitiraćete od njegove kompaktnosti i okretnosti, dok na terenu ili a autoputu možete u potpunosti da uživate u njegovoj vučnoj sili.
Dizel motori sa velikim brojem obrtaja i snagom od 55 kW1 (75 KS), 66 kW2 (90 KS) i 81 kW3(110 KS) ili moderni benzinski motor sa 84 kW4 (114 KS) sigurno odgovara vašim zahtevima. Inovativna BlueEFFICIENCY tehnologija5 snižava potrošnju i može da poveća ekonomičnost vozila. U zavisnosti od tipa motora, manuelni menjač sa 5 odnosno 6 stepena prenosa efikasno transformiše pogonsku snagu u vučnu silu. Opciono dostupni menjač sa dve spojnice 6G-DCT6 povezuje kvalitete u pogledu dinamike vožnje manuelnog menjača sa komforom automatskog menjača.
Sve tehničke komponente su precizno međusobno usaglašene – od servo upravljača preko opružnog oslanjanja sa nezavisnim vešanjem točkova, pa sve do uvek efikasnih kočnica. Na taj način možete da uvek opušteno uživate u agilnosti Citan vozila.

Citan Mixto: njegovo angažovanje se isplati. I kratkoročno i dugoročno.

Marka Mercedes-Benz preuzima obavezu da i sa modelom Citan na odgovoran i održiv način oblikuje budućnost mobilnosti. Upravo u gradskim vožnjama Citan uzorno realizuje taj zahtev. Zahvaljujući modernim motorima i inovativnoj BlueEFFICIENCY tehnologiji5 emisije CO2 i potrošnja ostaju na niskom nivou. Tako Citan sa potrošnjom goriva počev od 4,3 l/100 km1 prednjači kao dobar primer.
I u pogledu ekonomičnosti Citan predstavlja pravi dobitak. Tome doprinosi atraktivni nivo cena, kao i niski pogonski troškovi, koji su rezultat efikasne potrošnje goriva i intervala održavanja nakon pređenih 40.000 km.

Najbolja moguća dostupnost Mercedes-Benz kombi vozila nam je jednako važna kao i vama. To naglašavamo garancijom mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8 koja važi tokom celog radnog veka vozila. Citan tako daje bitan doprinos dugoročnoj i održivoj profitabilnosti. Vožnja za vožnjom.

Moderni motori, servo upravljač sa električnom podrškom i prikaz tačke promene stepena prenosa predstavljaju osnovu za ekonomičnu vožnju. Preko BlueEFFICIENCY paketa5moguće je dodatno povećanje efikasnosti vašeg vozila.

Citan Mixto: Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan savladava svakodnevne zadatke sa impresivnom fleksibilnošću. Iako ne može da vam umanji posao, on ga – bez obzira čime se bavite– značajno olakšava. Njegov inteligentan koncept tovarnog prostora i niske utovarne ivice postaće vam nezamenljivi. Jer, lak utovar i istovar takođe spadaju u njegove jače strane, kao i fleksibilno korišćenje velikog transportnog kapaciteta: Do dvoje kliznih vrata i dvokrilna zadnja vrata sa uglom otvaranja do 180° omogućavaju odličan pristup.

Citan Mixto: velik i po pitanju bezbednosti.

Takođe, Citan prednjači i po pitanju bezbednosti: sa sistemom ADAPTIVE ESP®, pomoćnim sistemom za kočenje i ABS sistemom protiv blokiranja, kao i uvek efikasnim kočnicama koje deluju ubedljivo zbog kratkog pređenog puta pri kočenju – takođe, i po mokrom kolovozu. Oslanjanje sa nezasisnim vešanjem točkova pouzdano održava kontakt sa kolovozom. Ukoliko vozite po snegu, bljuzgavici ili po pesku, možete da isključite regulaciju proklizavanja ASR.

Kada je bezbednost u pitanju, sigurnosni pojasevi sa pričvršćivanjem u tri tačke podesivi po visini sa zatezačima i ograničivačem sile zatezanja pružaju odlično zadržavanje. Pri kočenju u kritičnoj situaciji se automatski aktiviraju upozoravajući pokazivači pravca.

Citan je, osim toga, serijski opremljen vazdušnim jastukom za vozača, dnevnim svetlom i sistemom za pomoć pri polasku na uzbrdici. Opcije kao što su vazdušni jastuk suvozača i vazdušni jastuci za grudni koš9 mogu dodatno da umanje rizik od povreda u slučaju nezgode. Osim toga, po želji su dostupni i pomoćni elementi kao senzor za svetlost i kišu, kontrola pritiska u pneumaticima i kamera za vožnju unazad, koja na unutrašnjem ogledalu prikazuje okolinu iza vozila.

Koliko god da Citan izgleda primamljivo, možete biti sigurni da će opcioni alarmni sistem za zaštitu od provaljivanja i krađe sprečiti da vaše vozilo dospe u pogrešne ruke .

1

Citan furgon 108 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

2

Citan furgon 109 CDI i Citan Mixto 109 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 5-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 123–112 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

3

Citan furgon 111 CDI i Citan Mixto 111 CDI sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 119–115 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

4

Citan furgon 112 sa BlueEFFICIENCY paketom u kombinaciji sa 6-stepenim manuelnim menjačem i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 143–140 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme.

5

BlueEFFICIENCY paket spada u serijsku opremu za sve vrste motora i dužine, osim u kombinaciji sa menjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT kada nije na raspolaganju.

6

Menjač sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT je deo opcione opreme za Citan 112 [Citan furgon 112 bez BlueEFFICIENCY paketa u kombinaciji sa 6G-DCT i dozvolom kao namensko vozilo (N1). Potrošnja goriva u naseljenom mestu/van naseljenog mesta/kombinovano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2 emisije kombinovano: 147–144 g/km] [*]. Realna potrošnja zavisi, između ostalog, od mase vozila i od izabrane opreme. Nije dostupno za Citan Mixto.

7

Ona važi maksimalno 30 godina pri redovom servisiranju kod ovlašćenog Mercedes-Benz servisnog partnera.

8

Važi za vozila sa prvom registracijom od 01.10.2012.

9

Za suvozača, samo u kombinaciji sa vazdušnim jastucima za grudni koš za vozača i suvozača.

Kada putnici i tovar treba da budu na sigurnom.

Mixto sa fleksibilnim konceptom prostora za putnike i tovarnog prostora.

Citan Mixto nudi mesta za 5 osoba i dovoljno tovarnog prostora. On je dostupan samo u ekstra dugačkoj varijanti (A3). Staklo iza 1. reda sedišta u prostoru za putnike spada takođe u obim opreme, kao i dvoje kliznih vrata, koja omogućavaju udoban pristup redu sa 3 sedišta. On može da se preklopi u odnosu 1/3 prema 2/3 i po potrebi povećava tovarni prostor. Kao i kod ostalih serija kombi vozila, Mixto se bira preko koda i ne predstavlja poseban model.

Velika bezbednosti, takođe i u tovarnom prostoru.

Fleksibilne mogućnosti za pričvršćivanje tovara.

U sveukupan sigurnosni koncept Mercedes-Benz gradskog dostavnog vozila spada i što bezbedniji transport tovara. Zato Citan Mixto nudi najbolje preduslove za odgovarajuću zaštitu tovara, kao i najbolju moguću zaštitu od tovara za vozača i suvozača.

Sledeće karakteristike doprinose bezbednosti tovara:

  • 8 pričvrsnih ušica na podu mogu pravilnim vezivanjem tovara da spreče njegovo prevrtanje.
  • Zaštitna rešetka za tovar pričvršćena na C-stubu, odvaja prostor vozača od tovarnog prostora, opcija
  • Zadnji red sedišta FOLD & LOAD sa zaštitnom rešetkom za tovar, zahvaljujući sistemu brze zamene omogućava modifikaciju reda sa 3 sedišta u zaštitnu rešetku za tovar, opcija
  • Pričvršćivanje zadnjeg zida, u zavisnosti od broja kliznih vrata sa 2 ili 3 ušice, opcija

Mercedes-Benz komfor sedišta – takođe i u prostoru za putnike.

Sa pet putnika udobno na putu.

Takođe, i u prostoru za putnike Citan Mixto vozila putovanje je ugodno: Red sa tri sedišta deluje uverljivo sa tri naslona podesiva po visini i sigurnosnim pojasevima sa pričvršćivanjem u tačke na svim mestima. Ukoliko je potreban veći tovarni prostor za prevoz većih predmeta, može da se sklopi u odnosu 1/3 prema 2/3. Tako Mixto u potpunosti prikazuje fleksibilne mogućnosti utovara kao vozilo sa 2 ili 5 sedišta.

Po želji je dostupan red sedišta sa 3 mesta sa integrisanom zaštitnom rešetkom za tovar. Zahvaljujući praktičnom sistemu brze zamene, red sedišta može u nekoliko poteza da se modifikuje u rešetkasti pregradni zid. Na taj način se povećava tovarni prostor i zaštitna rešetka za tovar štiti vozača i suvozača od tovara.

Spreman da prihvati svaki izazov.

Citan savladava svakodnevne zadatke sa impresivnom fleksibilnošću. Iako ne može da vam umanji posao, on ga – bez obzira čime se bavite– značajno olakšava. Njegov inteligentan koncept tovarnog prostora i niske utovarne ivice postaće vam nezamenljivi. Jer, lak utovar i istovar takođe spadaju u njegove jače strane, kao i fleksibilno korišćenje velikog transportnog kapaciteta: Do dvoje kliznih vrata i dvokrilna zadnja vrata sa uglom otvaranja do 180° omogućavaju odličan pristup.

Citan Mixto, zadnji red sedišta FOLD & LOAD sa zaštitnom rešetkom za tovar

Zadnji red sedišta FOLD & LOAD sa zaštitnom rešetkom za tovar

Citan Mixto, ušice za pričvršćivanje na bočnom zidu

Ušice za pričvršćivanje na bočnom zidu

Citan Mixto, plastični pod tovarnog prostora

Plastični pod tovarnog prostora

* Navedene vrednosti su određene propisanim postupkom merenja. Radi se o „izmerenim NEFZ-CO2 vrednostima“ u smislu čl. 2 br. 2 Uredbe o sprovođenju (EU) 2017/1152. Vrednosti potrošnje goriva su izračunate na osnovu tih vrednosti. Zbog zakonskih promena u merodavnom postupku provere u potvrdi o usklađenosti vozila koja je merodavna za saobraćajnu dozvolu i eventualno za porez na motorna vozila mogu da budu upisane više vrednosti. Podaci se ne odnose na jedno jedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, već služe samo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

Dodatne informacije o zvaničnoj potrošnji goriva i zvaničnim specifičnim CO2 emisijama za nova putnička vozila mogu da se pronađu u „Priručniku o potrošnji goriva, CO2 emisijama i potrošnji struje za nova putnička vozila“, koji je besplatno dostupan na svim prodajnim mestima i kod Deutsche Automobil Treuhand GmbH na www.dat.de.

Lorem Ipsum