Pogled na Mercedes-AMG GT koji tragovima guma ispisuje broj 50.

50 godina Mercedes-AMG-a.

Pola veka vrhunskih performansi vožnje.

50 godina Mercedes-AMG-a.

Pola veka vrhunskih performansi vožnje.

Vrhunski rezultati, ekskluzivnost, uživanje u vožnji.

Slika prikazuje utisak brzine dva vozila AMG Performance na trkačkoj stazi.
Prikazan je Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ pored čekića, iskonskog mitskog simbola AMG-a.
Prikazana su dva kabrioleta Mercedes-AMG Performance u vožnji punom brzinom, na putu blizu velegrada.

Vrhunski rezultati, ekskluzivnost, uživanje u vožnji.

AMG – ova tri slova širom sveta označavaju vrhunske automobilske rezultate, ekskluzivnost, efikasnost i uživanje u dinamičnoj vožnji. Firma koju su osnovali Hans Werner Aufrecht i Erhard Melcher 2017. godine slavi svoju 50. godišnjicu. Tokom pola veka Mercedes-AMG više puta je brojnim uspesima u autosportu i razvojem jedinstvenih drumskih vozila dokazao svoj položaj vrlo uspešnog branda sportskih automobila i performansi a čini to i danas – više nego ikad.

„One Man, One Engine.“

Firma iz Affalterbacha simbolizuje filozofiju „One Man, One Engine“ po kojoj po jedan proizvođač motora montira jedan motor, i to u manufakturnom radu.

„One Man, One Engine.“

Firma iz Affalterbacha globalno simbolizije izvanrednu kompetenciju za motore koja se ne odnosi samo na razvoj, nego i na filozofiju „One Man, One Engine“ prema kojoj po jedan proizvođač motora montira jedan motor, i to u manufakturnom radu. Uz gotovo 100.000 isporučenih vozila u 2016. godini i time više od 40 posto rasta, i najvećom ofanzivom modela u istoriji firme, AMG u novu jubilarnu godinu kreće sa rekordnim ciframa.

Širom sveta na uspešnom putu.

Širom sveta na uspešnom putu.

„Strateškim proširenjem našeg portfolija širom sveta, nalazimo se na uspešnom putu pa možemo zaključiti kako smo na senzacionalan način završili prošlu godinu. Modeli 63 i dalje predstavljaju našu bazičnu klasu vozila koja oduševljava ljubitelje automobila širom sveta. Sem toga, klasa vozila AMG GT, potpuno razvijena sopstvenim snagama, u međuvremenu nastupa kao široko postavljena porodica čime smo na upečatljiv način dokazali svoju kompetentnost kao branda sportskih automobila. Naš široki portfolio istovremeno predstavlja osnov za dalji održivi rast."

Prikazana su četiri karakteristična vozila AMG Performance savremenog doba, poređana na trkačkojj stazi.

"Osim proslave i priče o uspehu AMG-a, na nama je da sada, u jednom od najuzbudljivijih doba istorije automobila, učestvujemo u oblikovanju performansi budućnosti.“

Tobias Moers, predsednik uprave firme Mercedes‑AMG GmbH.

Prikazan je točak modela Mercedes-AMG GT3 sa žutim keramičkim kompozitnim kočionim sklopovima visokih performansi.
Prikazan je impresivan prednji deo modela Mercedes-AMG GT3.

Izuzetna sezona sportskih takmičenja za kupce 2016.

Izuzetna sezona sportskih takmičenja za kupce 2016.

Sa 18 pobeda i 32 visoka plasmana među prvom trojicom, međunarodni timovi kupaca i profesionalnih vozača proslavili su 2016. godinu, senzacionalnu sezonu sa novim modelom Mercedes‑AMG GT3. Trkački automobil GT3 odmah je uspešnim debijem označio početak sezone. Na trci 24 sata Nürburgringa krajem maja trkačkii automobil GT3 postigao je do tada najveći uspeh od početka postojanja AMG-ovog sportskog programa za kupce: prvo mesto, prva startna pozicija, najbrži krug trke i završno drugo, treće, četvrto i šesto mesto sada su upisani u hronike autosporta.

Važne stanice u istoriji branda performanse.

Prikazano je nekoliko vozila Mercedes-AMG Performance koji visokom brzinom osvajaju stazu Spa-Francorchamps.

Važne stanice u istoriji branda performanse.

Firma koju su osnovali Hans Werner Aufrecht i Erhard Melcher već 50 godina ispunjava snove ljubitelja performansi. Svoju prvu radionicu osnovali su 1967. u starom mlinu – „Inženjerski biro – konstrukcija i ispitivanja za razvoj motora za trke“. 1971. godine AMG 300 SEL 6.8 dvojca „Aufrecht i Melcher, iz Großaspacha“ – ukratko: AMG – na trci 24 sata na stazi Circuit de Spa-Francorchamps potpuno neočekivano pobeđuje u svojoj klasi i osvaja drugo mesto u ukupnom takmičenju svih klasa.

Prikazan je AMG 300 SL kako prestiže drugo vozilo AMG Performance i time osvaja pobedu.
Prikazana su dva Mercedes-AMG-ova vozila visokih performansi, jedno pored drugog u punoj brzini na trkačkoj stazi.
Prikazana su dva karakteristična vozila AMG Performance u punoj brzini.

Saradnja sa Mercedes-Benzom počinje 1990. godine. Sa modelom C 36 AMG 1993. na tržištu se pojavljuje prvo vozilo razvijeno na bazi ugovora o saradnji sa Daimler-Benzom. 2005. Mercedes-AMG postaje  firma ćerka koncerna Daimler AG te 2009. sa modelom Mercedes-Benz SLS AMG predstavlja prvo vozilo koje je u potpunosti razvio Mercedes-AMG. AMG sa modelom SLS AMG GT3 2011. ulazi u svet autosporta. 2014. sledi predstavljanje modela Mercedes-AMG GT, a 2015. uvođenje modela serije 43.