Širom sveta postoji pet Mercedes-Benz ateljea Advanced Design Studio.

Za sve ateljee odgovoran je Gorden Wagener, direktor Daimlerovog odeljenja za dizajn. Ateljei Advanced Design Studios nalaze se u Sindelfingenu (Nemačka), Comu (Italija), Pekingu (Kina) i Carlsbadu i Sunnyvaleu (Kalifornija).

Atelje u Comu je, pre svega zbog svog položaja u čuvenom trouglu između gradova Como, Milano i Torino, specijalizovan za unutrašnjost budućih vozila. Advanced Design Studio u Pekingu ima veliki značaj u pogledu novih koncepata mobilnosti i kooperacija.

Dizajneri u Carlsbadu usredsređeni su na spoljašnjost vozila budućnosti, dok se u ateljeu Advanced Studio u Sunnyvaleu koncipiraju digitalna budućnost i integrisani interfejs za vozila. U Sindelfingenu se spajaju sve kreativne niti.

 

Ateljei Advanced Design Studios daju važne impulse za kontinuirani dalji razvoj Mercedes-Benz filozofije dizajna perceptivne jasnoće, novim idejama stvaraju trendove dizajna zbog kojih će Mercedesovo vozilo i ubuduće imati čulnu i estetsku jasnoću kao i sportski karakter sa stilom, ne odričući se pritom svojih korena i identiteta brenda. Budućnost za njih počinje već danas.