MBUX:
The Mercedes-Benz
User Experience.

Multimedijalni sistem sa veštačkom inteligencijom. Fascinantno intuitivan.

Najvažnije karakteristike


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam predstavlja potpuno novi svet informisanja i zabave. Intuitivno upravljanje putem govora, dodira ili pokreta. Besprekorno integrisan u Vaš digitalni svet i individualno prilagodljivi stilovi prikaza. Svakim novim putovanjem oduševljenje MBUX sistemom samo raste, jer se vremenom sistem inteligentno prilagođava Vašim potrebama.

Najvažnije karakteristike


Četiri slova. Bezbroj prednosti.

MBUX Vam predstavlja potpuno novi svet informisanja i zabave. Intuitivno upravljanje putem govora, dodira ili pokreta. Besprekorno integrisan u Vaš digitalni svet i individualno prilagodljivi stilovi prikaza. Svakim novim putovanjem oduševljenje MBUX sistemom samo raste, jer se vremenom sistem inteligentno prilagođava Vašim potrebama.

Slika prikazuje unutrašnjost nove Mercedes-Benz S-Klase Limuzine.
The video shows the digital cockpit in the Mercedes-Benz S-Class Saloon.
Pogledaj ponovno

Postoji mogućnost da je došlo do određenih izmena proizvoda nakon objave sadržaja.

Personalizacija


Pretvorite MBUX u Vaš lični doživljaj. 

Personalizacija


Pretvorite MBUX u Vaš lični doživljaj. 

  Tematski prikazi

  Slika prikazuje tematski prikaz Mercedes-Benz CLA Coupé.

  Uz pomoć tematskih prikaza, jednim pritiskom na dugme možete aktivirati unapred pripremljena podešavanja. Ilustracije na instrument tabli i multimedijalnom ekranu se prilagođavaju u skladu sa time, baš kao i podešavanja unutrašnjeg osvetljenja i načina vožnje. A pored toga, vozač može kreirati svoja lična podešavanja. 

  Predviđanje ponašanja korisnika

  Slika prikazuje Mercedes-Benz User Experience sistem predviđanja ponašanja korisnika.

  MBUX Vaše vozilo pretvara u Vašeg najboljeg partnera. Svakog dana sistem nauči nešto novo, a pre svega, svakoga dana upoznaje vozača sve bolje. Sistem može zapamtiti Vaše omiljene pesme, put do Vaše kancelarije i brojeve telefona sa kojima najčešće komunicirate. Ukoliko poželite, automatski podešava omiljenu radio stanicu ili Vam prikazuje najbrži put ukoliko je na Vašem uobičajenom putu saobraćajna gužva. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ukoliko Vi tako poželite.

  Stilovi prikaza

  Slika prikazuje jedan od stilova prikaza Mercedes-Benz GLE SUV sa MBUX.

  Dizajn i izgled kokpita sa širokim ekranom možete u potpunosti prilagoditi Vašim potrebama. Možete birati između četiri stila prikaza: "Classic", "Sport", "Progressive" i "Subtle". Odabrani stil prikaza utiče na ukupnu amosferu u unutrašnjosti vozila, a posebno u kombinaciji sa ambijentalnom rasvetom, dostupnom u dodatnoj opremi.

  Sistemi upravljanja


  Sve je spremno da se odazova na Vaš glas, dodir ili pokret.

  Sistemi upravljanja


  Sve je spremno da se odazova na Vaš glas, dodir ili pokret.

   LINGUATRONIC Sistem glasovnog upravljanja

   Slika prikazuje GLE SUV sa LINGUATRONIC sistemom glasovnog upravljanja

   Zahvaljujući sistemu glasovnog upravljanja LINGUATRONIC u dodatnoj opremi, Vaše vozilo Vas pažljivo sluša. Ali i više od toga: ono Vas zaista i razume. Da li želite da Vam pročita SMS poruku? Ili možta želite da izdiktirate i pošaljete SMS poruku? Nema problema. LINGUATRONIC sistem glasovnog upravljanja će za Vas promeniti radio stanicu ili Vas najbržim putem odvesti kući. Dovoljne su samo dve reči "Hej, Mercedes".

   MBUX Interior Assist

   Slika prikazuje MBUX Interior Assist.

   Uživajte u bezkontaktnoj udobnosti: ovaj inovativni sistem registruje i interpretira pokrete Vaše ruke. Na taj način, možete aktivirati odabrane funkcije jednim pokretnom ruke. Doslovno. Pored toga, sistem može razlikovati vozača i suvozača.

   Koncept upravljanja dodirom

   Slika prikazuje unutrašnjost GLE SUV sa konceptom upravljanja dodirom.

   MBUX korisniku nudi maksimalnu slobodu upravljanja svim funkcijama na izrazito komforan način. U Vašem vozilu, u centralnoj konzoli, nalazi se ekran osetljiv na dodir koji može registrovati upravljanje jednim prstom ili sa više prstiju, kao i na rukopis. Pored toga, ekranima se može upravljati putem tastera osetljivih na dodir na upravljaču.

   Ekrani i povezanost


   Od vetrobranskog stakla do zadnjeg dela vozila: MBUX je svuda oko Vas.

   Ekrani i povezanost


   Od vetrobranskog stakla do zadnjeg dela vozila: MBUX je svuda oko Vas.

    MBUX zabava

    Slika pokazuje funkcionalnosti MBUX zabave u Mercedes-Benz S-Klasi limuzini.
    Pogledaj ponovno

    Slušajte omiljenu muziku u svakom trenutku: potpuno integrisani MBUX sistem zabave povezuje Vaše vozilo direktno sa striming uslugama. Jednostavno promenite pesmu ili listu pesama, poput promene radio stanice - korišćenjem kontrolnih elemenata na centralnom ekranu, upravljaču ili bezkontaktno putem glasovne kontrole.

    Dostupno samo u kombinaciji sa pojedinim paketima opreme.

    MBUX Sistem za zabavu u zadnjem delu vozila

    Slika prikazuje MBUX Sistem za zabavu u zadnjem delu vozila u Mercedes-Benz GLS SUV.

    Sistem za zabavu u zadnjem delu vozila MBUX će transformisati zadnji deo vozila u atraktivan svet zabave ili prijatno radno okruženje. Program putovanja možete oblikovati prema sopstvenim željama - za zabavu ili za radne zadatke. Ekrani visoke rezolucije osetljivi na dodir omogućavaju direktan pristup internetu i multimedijalnom sistemu.

    MBUX proširena stvarnost za navigaciju

    Slika prikazuje MBUX proširenu stvarnost za navigaciju u Mercedes-Benz CLA Shooting Brake vozilu.

    Kako bi pronašli idealna rešenja u kompleksnim saobraćajnim situacijama, MBUX proširena stvarnost za navigaciju spaja virtuelni sa stvarnim svetom. Tehnologija spaja grafičke navigacione smernice i saobraćajne informacije u sliku, uživo. Na Vaše odredište stižete brzo, sigurno i opušteno.

    Bežično punjenje

    Slika prikazuje kako sistem bežičnog punjenja funkcioniše u okviru Mercedes-Benz User Experience.

    Vreme u vožnji se pretvara u vreme za punjenje - samo spustite Vaš pametni telefon na predviđenu površinu za bežično punjenje. Bez obzira na model ili marku Vašeg telefona, kompatibilni telefoni se mogu napuniti bežično.

    Integracija pametnog telefona

    Slika prikazuje integraciju pametnog telefona u okviru Mercedes-Benz User Experience.

    Integracija pametnog telefona spaja Vaš mobilni telefon sa multimedijalnim sistemom putem Apple® CarPlay® ili Android Auto® aplikacije. Na taj način možete da uživate u jednostavnom pristupu najvažnijim aplikacijama na Vašem telefonu. Aplikacije trećih ponuđača, na primer Spotify, možete takođe koristiti vrlo jednostavno.

    Head-up ekran

    Slika prikazuje unutrašnjost Mercedes-Benz GLE SUV sa head-up ekranom.

    Najbolja perspektiva za uživanje u sportskom načinu vožnje kao i superiorni osećaj u vožnji: head-up ekran pretvara Vaše vetrobransko staklo u očaravajući digitalni kokpit. Na taj način, u svakom trenutku, imate pregled najvažnijih informacija. Koncentrišite se u potpunosti na put pred Vama i dešavanja u saobraćaju.

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva čula.

    Dostupno uz MBUX


    Mercedes-Benz User Experience predstavlja doživljaj za sva čula.

    Slika prikazuje unutrašnjost GLB SUV sa Mercedes-Benz User Experience.

    Najbolje je da to otkrijete sami. Sistem informisanja i zabave dostupan je za sve veći broj vozila: od kompaktne A-Klase do luksuznog modela GLS SUV.

    Dostupna oprema se može razlikovati u zavisnosti od modela.