Novosti

Upoznajte pobednika

Novi Actros je kamion godine za 2012.

On je izabran od strane vodećih evropskih novinara koji prate komercijalna vozila na međunarodnom sajmu "Trailer 2011" u Kortrijku, Belgija. Ključno pitanje postavljeno od strane eksperata koji reprezentuju stručne publikacije iz 24 zemlje je bilo “uzimajući u obzir sve njegove karakteristike, koji je kamion bio najbolji ove godine?” Priznanje zvanično dodeljuje Udruženje urednika u oblasti komercijalnih vozila (ACE). Ovo priznanje za novi Actros je osmo za Mercedes-Benz, od kada je prvi put ustanovljena 1977. Ove godine, sudije su bile posebno impresionirane novim Actrosom u oblastima udobnosti , ekonomičnosti i dinamičnih performansi.

Najekonomičniji kamion ikada napravljen

Record Run 2011 demonstrirao je mogućnosti BlueEFFICIENCI Power sistema. Novi Actros postavio je nove rekorde u toku sedmodnevnog, 10.000 km, puta između Roterdama i Šczecina u Poljskoj. U poređenju sa prethodnim Actros modelom, DEKRA - testom (nemačka organizacija koja pruža profesionalne auto usluge, uključujući i sertifikovana testiranja proizvoda) je utvrđeno da novi Actros 1845 Euro V ostvaruje uštedu u potrošnji od 7,6 %. Novi Actros 1845 Euro VI postigao je impresivan rezultat od 4,5 % uštede. BlueEFFICIENCY Power čine tehnologije koje smanjuju gorivo/CO2 - kao što su BlueTEC®, koja uključuje optimizovane mere za potrošnju u novom Actrosu, kao i niz usluga koje pomažu da se dodatno smanji potrošnja dizela.

Zakoračite u novu dimenziju

Pored senzacionalnih podataka o potrošnji, novi Actros ima znatno smanjene ukupne troškove od prvog dana. Ovo je podržano u standardnoj specifikaciji sa FleetBoard® hardverom (uključujući i besplatni četvoromesečni probni period) i uz pomoć ostaliih precizno koordinisanih usluga. Vozači mogu da iskoriste optimalni komfor u radu, opuštanju i spavanju u novom Actrosu. Paket je zaokružen impresivnim upravljanjem. Nijedan drugi kamion ne donosi tako jednostavan, bezbedan i vrhunski doživljaj vožnje - kvalitete koji su takođe prepoznati od strane "Kamion godine", sudijskog panela.