Nova dimenzija voznih karakteristika

Vozne karakteristike – revolucionarno bolje

Precizno usklađene komponente sistema za prenos snage, snažni i ekonomični motori, veća stabilnost, unapređeni sistem upravljanja kao i brojni bezbednosni i sistemi za asistenciju vozaču pružaju jedan potpuno nov osećaj u vožnji i čine posao vozača lakšim.
Novi Actros se ističe izvanrednim voznim karakteristikama, zahvaljujući najoptimalnijem odnosu komfora, stabilnosti, upravljivosti i dinamičnosti. To omogućavaju mnoge potpuno nove komponente sistema za prenos snage i sistema oslanjanja, kao i dobro poznate komponente koje su značajno poboljšane. Unapređena elastičnost novih snažnih rednih motora i njima savršeno prilagođena strategija promene stepena prenosa standardnog automatizovanog menjača omogućavaju, pored ostalog, mnogo spontaniji i komforniji polazak vozila u odnosu na prethodne modele. Hipoidna zadnja osovina je dodatno optimizovana. Time se snaga stvorena u motoru efikasnije nego ikad ranije iznosi na ulicu. Za najbolju moguću primenu, malu potrošnju, a time i veću ekonomičnost.

I kod komfora u vožnji važi: sve je savršeno međusobno usklađeno

Od novog volana preko šire, kruće šasije i novog sistema oslanjanja sa četiri vazdušna jastuka do jedinstvenog inovativnog sistema oslanjanja zadnje osovine koji je, na primer, odgovoran za preciznije upravljanje i veću stabilnost. Veću bezbednost pružaju standardni, provereni elektropneumatski kočni sistem i elektronski sistem za regulaciju stabilnosti. Pored toga bezbednosni sistemi i sistemi za asistenciju vozaču, koji se isporučuju po želji kupca, kao što je Active Brake Assist 2 i Sistem za kontrolu rastojanja sa stop-and-go funkcijom pomažu vozaču u stresnim situacijama.
Pasivna bezbednost je unapređena opcionalno dostupnim bi-ksenon farovima, svetlom za osvetljavanje u krivinama, LED svetlima za dnevnu vožnju i zadnjim svetlima u LED izvedbi. Za čoveka ili ženu iza volana to znači: izuzetan komfor u vožnji i posebno bezbedan i potpun osećaj u vožnji. Od starta do cilja.