Komforan radni prostor

Odličan ergonomski raspored i jednostavan pristup svim komandama: Novi radni prostor.

Komfor i posao – što se nas tiče

Jedno ne isključuje drugo

Dobar osećaj na radnom mestu je ključni element opuštene vožnje. To je takođe i proizvod razvojnog postupka usmerenog na radno mesto vozača u novom Actros kamionu. Novo radno mesto odlikuje izuzetna ergonomska uravnoteženost, jednostavan pristup svim komandama i brojni detalji koji vam olakšavaju posao čineći ga efikasnijim.

Zadovoljstvo se oseti čim startujete motor jer je novi Actros opremljen start/stop tasterom. Pomenuta funkcija ne samo da povećava komfor već pruža i bolju zaštitu od krađe vozila. Dostupan kao dodatna oprema, multifunkcionalni ključ upotrebite i kao daljinski upravljač za brojne funkcije – sa udaljenosti do 100 m od novog Actros kamiona.

Redefinisana sloboda pokreta, osećaja prostranosti i radnog okruženja

Ostali detalji redizajniranog radnog mesta su kabina orijentisana ka vozaču, nova instrument tabla i multifunkcionalni upravljač u standardnoj izvedbi koji odlikuje veći opseg podešavanja u odnosu na prethodni model. Svi tasteri i pregrade za odlaganje su pregledno raspoređeni i na dohvat su ruke vozaču. Kao poseban detalj izdvaja se automatski menjač u standardnoj opremi kojim se zgodno rukuje pomoću ručice za promenu stepena prenosa na upravljaču, sa desne strane. Pomoću TFT grafičkog displeja u boji instrument table od 10.4 cm i zahvaljujući brojnim novim funkcijama i obaveštenjima, nova instrument tabla – takođe u standardnoj izvedbi – omogućava brz, sveobuhvatan, pregledan prikaz svih očitavanja. Ovim su obuhvaćeni i podaci standardnog FleetBoard® EcoSupport* sistema sa tri putna računara ili podele podataka za dva vozača. Intuitivni, pravolinijski meniji, nerefleksno očitavanje i pojednostavljen postupak kontrole pre pokretanja dodatne su odlike nove instrument table. Kao dodatna oprema, dostupna je instrument tabla sa TFT kolor displejem veličine 12.7 cm i video funkcijom. Pomenuta funkcija je u mogućnosti da prikazuje sliku naknadno postavljene kamere za vožnju unazad. Zajednička karakteristika im je činjenica da je njihovim osnovnim funkcijama moguće upravljati putem novog multifunkcionalnog upravljača: prihvatanje telefonskih poziva, na primer, deaktiviranje i aktiviranje sistema za pomoć tokom vožnje i promena podešavanja radio prijemnika. Na ovaj način je obezbeđena povećana bezbednost kao i komforno rukovanje. Rad i komfor idu ruku pod ruku u novom Actros kamionu.

* funkcija je nezavisna od FleetBoard telematskog sistema