Nova dimenzija komfora

Izuzetni kvaliteti – do najsitnijeg detalja

Novi Actros u potpunosti daje novo značenje pojmovima kao što su sloboda pokreta, osećaj prostranosti i atmosfera - ne gubeći iz vida svakodnevni posao vozača.

Moderno radno okruženje, atraktivan prostor za odmor i dovoljno prostora za okrepljujući san – redizajnirane kabine novog Actros kamiona poštuju pomenute standarde u svakom pogledu. Ovo se posebno odnosi na GigaSpace kabinu koja pruža neponovljiv doživljaj nove dimenzije dugolinijskog prevoza svojom impresivnom visinom* od 2.13 m, na primer, i optimalnim odnosom prostora za odlaganje i slobode pokreta. Novi Actros postavlja standarde i u pogledu širine, budući da je varijanta kabine od 2300 mm na zahtev dostupna i sa ravnim podom. Pregrade za odlaganje u kabini širine 2500 mm su postavljene na strani suvozača ostavljajući impresivnu visinu iznad vetrobranskog stakla.

Nova dimenzija radnog komfora, komfornog odmora i počinka

Prilikom osmišljavanja radnog mesta vozača vodili smo se boljom ergonomijom i primenom praktičnih rešenja. To što deluje tako jednostavno i pruža tako dobar osećaj na putu u stvari predstavlja rezultat savršeno uklopljenih komponenti u pogledu ergonomičnosti i praktičnosti. Sastoji se od kabine okrenute prema vozaču, novo-razvijenog sedišta, novog multifunkcionalnog upravljača i pregrada za stvari koje su na dohvat ruke. Drugim rečima: svim komandama se rukuje intuitivno i savršeno su usklađene sa radnim zadacima u dugolinijskom saobraćaju.

Ključni faktori koji obezbeđuju prijatnu atmosferu u novom Actros kamionu podrazumevaju prijatan unutrašnji dizajn i atraktivan izbor boja, jedinstven stil i visoko-kvalitetne materijale jednostavne za održavanje. Radni i prostor za odmor su jasno odvojeni. Brižljivo osmišljen koncept dnevnog boravka a, naročito, novi SoloStar koncept omogućava vrhunsko opuštanje tokom odmora. Novi kreveti garantuju okrepljujući san. Brojni praktični detalji i koncept unutrašnjosti po izboru doprinose osećaju blagostanja dajući lični pečat kabini.

* visina između sedišta