Pretraga

Dizel motori – Čist. Snažni. Održiv.

Model Broj i raspored cilindara Zapremina
(cc)
Maksimalna snaga (kW pri okr/min)[1] Maks. brzina
(km/h)
Kombinovana potrošnja goriva
(l/100 km)[2]
Kombinovane CO2 emisije
(g/km)[2]
C 220 BlueTEC I4 2143 125/3000–4200 (125/3000–4200) 234 (233) 4.2-4.0 (4.5-4.3) 109-103 (117-109)

Moderan i efikasan.

Naša vozila ostavljaju svoj trag u vašem životu. Naime, pouzdano i sigurno vas prate na poslu i u slobodno vreme. I to, ako je moguće, na duže vremensko razdoblje. U prirodi međutim želimo ostaviti što manje tragova. Zbog toga, ovaj motor je jedan od najčistijih u konkurenciji.

  Vrhunska svojstva 4-cilindarskog dizel motora.

  Jedan od najčistijih motora našeg vremena: C 220 BlueTEC više gotovo uopšte ne ispušta nitrogen okside jer oni su u velikoj meri uklonjeni iz izduvnih gasova. To osigurava dokazana tehnika „selektivne katalitičke redukcije“, kratko SCR. Čišće ne može biti.
  Svi modeli motora spadaju u Euro 6 emisioni razred.

  Detalji o motorima:

  • Inovativna tehnika: Dizel tehnologija Common-Rail impresionira povećanim pritiskom ubrizgavanja do 2.000 bara, optimiziranim komorama za sagorevanje i izuzetno brzo reagujućim i vrlo preciznim injektorima. Keramičke "glow plug" svećice za brzi start poboljšavaju performanse hladnog motora.
  • Velika snaga i tihi rad: Za visoki obrtni moment pri svakoj brzini odgovorni su visoki pritisak paljenja kao i dvostepeno turbopunjenje, a potreban tihi rad osiguravaju dva balansna vratila.
  • Ekološki prihvatljivo: ECO start/stop funkcija osigurava da se motor privremeno isključi kad vozilo stoji i time štedi gorivo. Osim toga prikaz ECO na instrument tabli daje informacije o efikasnosti načina vožnje i tako vas motiviše da smanjite potrošnju prilagođivanjem stila vožnje.

  Vrednosti u zagradama odnose se na automatski menjač.

  [1] Podatci za maksimalnu snagu i maksimalni obrtni moment u skladu su su s Direktivom 80/1269/EEZ u trenutno važećoj verziji.

  [2] Navedene vrednosti potrošnje goriva i emisije CO2 utvrđene su u skladu sa propisanim mernim postupkom (Uredba (EZ) 715/2007 u trenutno važećoj verziji). Podatci se ne odnose na pojedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, nego služe isključivo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.