Dizel motori – Čist. Snažni. Održiv.

  Model Broj i raspored cilindara Zapremina
  (cc)
  Maksimalna snaga (kW pri okr/min)[1] Maks. brzina
  (km/h)
  Kombinovana potrošnja goriva
  (l/100 km)[2]
  Kombinovane CO2 emisije
  (g/km)[2]
  C 220 BlueTEC I4 2143 125/3000–4200 (125/3000–4200) 234 (233) 4.2-4.0 (4.5-4.3) 109-103 (117-109)

  Moderan i efikasan.

  Naša vozila ostavljaju svoj trag u vašem životu. Naime, pouzdano i sigurno vas prate na poslu i u slobodno vreme. I to, ako je moguće, na duže vremensko razdoblje. U prirodi međutim želimo ostaviti što manje tragova. Zbog toga, ovaj motor je jedan od najčistijih u konkurenciji.

   Vrhunska svojstva 4-cilindarskog dizel motora.

   Jedan od najčistijih motora našeg vremena: C 220 BlueTEC više gotovo uopšte ne ispušta nitrogen okside jer oni su u velikoj meri uklonjeni iz izduvnih gasova. To osigurava dokazana tehnika „selektivne katalitičke redukcije“, kratko SCR. Čišće ne može biti.
   Svi modeli motora spadaju u Euro 6 emisioni razred.

   Detalji o motorima:

   • Inovativna tehnika: Dizel tehnologija Common-Rail impresionira povećanim pritiskom ubrizgavanja do 2.000 bara, optimiziranim komorama za sagorevanje i izuzetno brzo reagujućim i vrlo preciznim injektorima. Keramičke "glow plug" svećice za brzi start poboljšavaju performanse hladnog motora.
   • Velika snaga i tihi rad: Za visoki obrtni moment pri svakoj brzini odgovorni su visoki pritisak paljenja kao i dvostepeno turbopunjenje, a potreban tihi rad osiguravaju dva balansna vratila.
   • Ekološki prihvatljivo: ECO start/stop funkcija osigurava da se motor privremeno isključi kad vozilo stoji i time štedi gorivo. Osim toga prikaz ECO na instrument tabli daje informacije o efikasnosti načina vožnje i tako vas motiviše da smanjite potrošnju prilagođivanjem stila vožnje.

   Vrednosti u zagradama odnose se na automatski menjač.

   [1] Podatci za maksimalnu snagu i maksimalni obrtni moment u skladu su su s Direktivom 80/1269/EEZ u trenutno važećoj verziji.

   [2] Navedene vrednosti potrošnje goriva i emisije CO2 utvrđene su u skladu sa propisanim mernim postupkom (Uredba (EZ) 715/2007 u trenutno važećoj verziji). Podatci se ne odnose na pojedino vozilo i nisu sastavni deo ponude, nego služe isključivo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

   C-Klasa Limuzina

   Fascinacija

   Činjenice i podaci

   Savet i prodaja